- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Dopios: Αυθεντικά ελληνικοί, γκουρμέ μεζέδες στην καρδιά της Αθήνας
Εδώ θα γευτείς την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της
Dopios: Ένα σύγχρονο, elevated ελληνικό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας με μενού που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας
Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, εδώ είναι το μέρος που μπορείς να γευτείς την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της… σαν ντόπιος! Ένα σύγχρονο, elevated ελληνικό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας που συνδυάζει γραφικό σκηνικό και μοναδικούς δημιουργικούς μεζέδες. Ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας επιμελείται το μενού που δίνει έμφαση στις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όλες τους προέρχονται από μικρούς έλληνες παραγωγούς. Με μότο το «Local cuisine with a twist» η φιλοσοφία της παρέας και των μεζέδων αποκτά γκουρμέ προσέγγιση και κάθε πιάτο σε ταξιδεύει. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει το ντεμπούτο του και το νέο χειμερινό μενού, το οποίο ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε. Μάθαμε για λαχταριστά κοκκινιστά μοσχαρίσια μάγουλα με χυλοπίτες, καλαμάρι γεμιστό με σπανακόρυζο και αυγολέμονο, αλλά και μια παραδοσιακή φασολάδα από φασόλια Φενεού με καπνιστό χέλι του Γείτονα, τα οποία αξίζουν την προσοχή σου. Πολύ προσεγμένη και η λίστα κρασιών του Dopios που περιλαμβάνει δεκάδες ετικέτες αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ θα βρεις και καταπληκτικά αποστάγματα ούζου και τσίπουρου παραγωγών από όλη την Ελλάδα.