Το Καπλάνι: Το αγαπημένο στέκι μας καλομαθαίνει με νέες κρητικές και μεσογειακές γεύσεις
Εδώ, ο ιδιοκτήτης Μανώλης Ρωμανάκης και ο σεφ Δημήτρης Σκαφίδας δημιουργούν ανεπανάληπτες κρητικές γεύσεις κάθε μέρα
αυθεντική παραδοσιακή κρητική και μεσογειακή κουζίνα στο Καπλάνι
Αν αναζητάς αυθεντική παραδοσιακή κρητική και μεσογειακή κουζίνα, το Καπλάνι είναι το εστιατόριο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς. Εδώ, ο ιδιοκτήτης Μανώλης Ρωμανάκης και ο σεφ Δημήτρης Σκαφίδας δημιουργούν ανεπανάληπτες κρητικές γεύσεις κάθε μέρα. Η όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κάνουν το Καπλάνι ιδανικό για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και όσους θέλουν να οργανώσουν μια επαγγελματική ή κοινωνική εκδήλωση. Ο λόγος όμως που όλοι επιστρέφουν ξανά και ξανά είναι η δέσμευσή του στο να εξελίσσει τις γευστικές του προτάσεις, οπότε πάντα θα βρεις κάτι νέο στο μενού που θα σε συναρπάσει. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας 2022 από τον παγκόσμιο οργανισμό GTBB. Εκτός από τα παραδοσιακά και αγαπημένα γαμοπίλαφο, οφτό αρνί και σφακιανόπιτα με μέλι και παγωτό κανέλα, δοκίμασε επίσης το καπνιστό φιλέτο μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτα, βασιλικό και φέτα και τα χειροποίητα γαρδουμπάκια με λαχανικά, αυγολέμονο και πλιγούρι. Η πιο διαφορετική και νόστιμη σαλάτα που θα φας είναι με φακές, καπνιστό βακαλάο, ντομάτα και βότανα. Στις νέες αφίξεις επίσης σημείωσε τη χοχλιδομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, κολοκυθάκι και ξηρό ανθότυρο, αλλά και τα χοιρινά στηθόπλευρα με κριθαράκι από λαχανικά και χειροποίητη κρέμα από κρητικά τυριά.