Ταξιδια

12 εξωτικά ταξίδια για κάθε μήνα του χρόνου

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να βρεθείς σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά μέρη στον πλανήτη; Η Α.V. σου παρουσιάζει την ατζέντα ταξιδιών για το 2010.

11721-35222.jpg
Στελλίνα Καρρά
ΤΕΥΧΟΣ Guide Winter 2010
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1979-738.jpg

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να βρεθείς σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά μέρη στον πλανήτη; Η Α.V. σου παρουσιάζει την ατζέντα ταξιδιών για το 2010. Ίσως κάποια από αυτά τα πραγματοποιήσεις. Τα άλλα, ας μείνουν στη σφαίρα της επιθυμίας.

Ιανουάριος

Cross-country ski στον Λίβανο

Άφησε πίσω σου την Ευρώπη και ξεκίνα για τα βουνά Cedars. Είναι ιδανικά για cross-country ski, με τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και απέραντη θέα. Και αφού απολαύσεις χιόνια και φύση σε μία από τις ωραιότερες περιοχές του Λιβάνου, κατηφόρισε περίπου 130 χλμ. στη Βηρυτό, τη Μέκκα της κουζίνας και του clubbing.

Φεβρουάριος

Κεράλα, Νότια Ινδία

Εδώ, η Ινδία αποκαλύπτει έναν κόσμο ειδυλλιακό, εξωτικό, με πολύχρωμες γιορτές και αρχέγονες τελετουργίες. Περισσότεροι από 40 ποταμοί, λίμνες και κανάλια σχηματίζουν έναν υδάτινο λαβύρινθο που διατρέχει χωριά και ορυζώνες. Ατέλειωτες παραλίες με κοκοφοίνικες συναντούν τις ζούγκλες της ενδοχώρας. Αφετηρία μας το υπέροχο Fort Cochin, με τα αποικιακά του κτίρια και την πολύβουη corniche.

Μάρτιος

Παναμάς, Comarca Kuna Yala

Προικισμένη με καρτ-ποστάλ παραλίες και εξωτικά τοπία είναι η γη των ινδιάνων Kuna, που ακόμα κρατάνε τη μοναδική πολιτιστική τους κληρονομιά. Η ημιαυτόνομη αυτή επαρχία του Παναμά περιλαμβάνει μια στενή παράκτια λωρίδα γης καλυμμένη από τροπικά δάση, καθώς και τα νησιά του Αρχιπελάγους San Blas, εκατοντάδες κοραλλιογενείς ατόλες σπαρμένες κατά μήκος της ακτογραμμής της Καραϊβικής. Ένα ταξίδι-blend πολιτιστικής εμπειρίας και beach holidays.

Απρίλιος

Ανακαλύπτοντας τη Λιβύη

Θα περιπλανηθείς στις καταπληκτικές αρχαίες πόλεις της Μεσογείου. Στην ελληνική Κυρήνη, στις ρωμαϊκές Sabratha και Leptis Magna. Στην Τρίπολη θα χαθείς στα σοκάκια της Μεδίνας. Θα ακολουθήσεις το δρόμο των καραβανιών. Θα βρεθείς στη μαγική όαση της Ghadames. Θα ταξιδέψεις στα ανέγγιχτα τοπία της Σαχάρας. Εκεί όπου χτυπά ακόμα η καρδιά της Αραβίας.

Μάιος 

Στα ριάντ του Μαρακές

Αμφιβάλω αν υπάρχει άλλη πόλη που να σε καθηλώνει ακαριαία. Περνάς τα τείχη και μπαίνεις στο μαγικό κόσμο της Μεδίνας. Απερίγραπτα ατμοσφαιρική, πολύβουη, ένα μείγμα φολκλόρ και εξωτικών εικόνων. Τα χαμηλά ροζ μαροκάνικα σπίτια, τα souqs, η πλατεία Djemaa el Fna με τα τρελά στιγμιότυπα, που την κάνουν να μοιάζει με σκηνή τσίρκου. Κι αν μείνεις σε κάποιο από τα υπέροχα ριάντ του Μαρακές, θα ζήσεις τις Χίλιες και Μια Νύχτες.

Ιούνιος

Στα νησιά της Μοζαμβίκης

Τα νησιά Benguerra και Bazaruto είναι ίσως τα ωραιότερα νησιά του Ινδικού ωκεανού. Ανήκουν στο αρχιπέλαγος Bazaruto, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός. Λευκή απάτητη άμμος, ο πιο καλά διατηρημένος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο, αμμόλοφοι, δάση, σαβάνα, λίμνες, υδροβιότοποι και άγρια ζωή. Ο απόλυτος τροπικός παράδεισος.

Ιούλιος

Χιλή, έρημος Ατακάμα

Μοιάζει περισσότερο με ταξίδι σε κάποιον άλλο πλανήτη, παρά στη Γη. Τοπία απόκοσμα, ηφαίστεια, τιρκουάζ λίμνες που ξεπροβάλλουν σε υψόμετρο 4.000 μέτρων. Με ορμητήριο το ινδιάνικο χωριό San Pedro, θα περιπλανηθείς σε ένα από τα πιο παράδοξα και συναρπαστικά τοπία στον κόσμο: Στην έρημο Ατακάμα των Άνδεων, την πιο μυστηριακή έρημο του πλανήτη.

 

Αύγουστος

Ναμίμπια on the road

Αρχέγονα τοπία, γιγάντιοι αμμόλοφοι που σταματούν στις άγριες ακτές του Ατλαντικού. Skeleton Coast. Ο νυχτερινός ουρανός του Damaraland, καμβάς από εκατομμύρια αστέρια. To σουρεαλιστικό Luderitz, τυλιγμένο στην κίτρινη ομίχλη της αμμοθύελλας. Το Kolmanskop, η πόλη-φάντασμα που θάβεται όλο και πιο βαθιά στην άμμο. Ένα on the road ταξίδι στην υπέροχη αυτή έρημη χώρα της νοτιοδυτικής Αφρικής.

 

Σεπτέμβριος

Βασίλειο του Μπουτάν

Το μεσαιωνικό αυτό βασίλειο στο ανατολικό άκρο των Ιμαλαΐων είναι ειδυλλιακό, γεμάτο εκπλήξεις, και μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από προηγούμενους αιώνες. Το Μπουτάν –η πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο– είναι βαθιά βουδιστικό, με έντονα θιβετιανή κουλτούρα. Κλειστό στο μαζικό τουρισμό, όποιος θέλει να το γνωρίσει πρέπει να πληρώσει $ 200 την ημέρα. Βιάσου να πας, προτού ανοίξει τις πύλες του.

 

Οκτώβριος

Ουζμπεκιστάν

Κανένα άλλο μέρος στον κόσμο δεν αιχμαλωτίζει τόσο έντονα τη μαγεία και το μυστήριο του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, όσο αυτό. Αρχαία κάστρα, πολύχρωμα αυθεντικά παζάρια και οι τρεις ωραιότερες πόλεις της Κεντρικής Ασίας: Μπουχάρα, Σαμαρκάνδη και Χίβα, με τα αριστουργηματικά τους τζαμιά, τα παλάτια και τις μεντρέσες.

Νοέμβριος

Από την Παταγονία στη Γη του Πυρός

Στέπες, παγόβουνα, φιόρδ, νησιά με μοναδικούς κατοίκους τους πιγκουίνους. Ένα μυστικιστικό ταξίδι που το μοιράζονται δύο χώρες, η Αργεντινή και η Χιλή. Από το γιγάντιο γαλάζιο παγόβουνο Perito Moreno στο συγκλονιστικό Torres del Paine. Και από τα στενά του Μαγγελάνου στην Tierra del Fuego με την ατμοσφαιρική Ushuaia.

 

Δεκέμβριος

Καμπότζη, ναοί του Angkor

Το Angkor Wat είναι μόνο ένα από τα συγκλονιστικά μνημεία της αρχαίας πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των Χμερ. Ένα οδοιπορικό στους ναούς του Angkor είναι μια κατάδυση στον αρχαίο πολιτισμό της Καμπότζης, και μαζί μια συναρπαστική περιπέτεια στις ζούγκλες της. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ