Ταξιδια

Ταξίδια με παιδιά

11721-35222.jpg
Στελλίνα Καρρά
ΤΕΥΧΟΣ 281
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2330-4362.jpg

Την Disneyland στο Παρίσι τη γνωρίζετε. Το Ροβανιέμι, την πόλη του Αϊ-Βασίλη, το ίδιο.

Συμπληρώστε λοιπόν τη λίστα σας με 3 ακόμα προορισμούς του εξωτερικού, ιδανικούς με παρέα τα παιδιά σας.

Europa Park στη Γερμανία

Θα βρεθείτε σε μια μαγευτική πολιτεία. Χιλιάδες λαμπιόνια που αναβοσβήνουν και στολισμένα έλατα φτιάχνουν μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Αμέτρητα shows, εκπλήξεις, παιχνίδια και περιπέτεια για όλη την οικογένεια.

Πού βρίσκεται Στο Rust, στη νοτιοδυτική Γερμανία. Το πάρκο βασίζεται στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και τα θέματά του είναι 13 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), το Children’s World και το Adventure Land. Επίσης διαθέτει σχολή σκι για παιδιά 4-12 ετών. Το δεύτερο πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο στην Ευρώπη μετά την Disneyland στο Παρίσι. www.europapark.de

Πώς θα φτάσετε Αεροπορικά στη Ζυρίχη, στη Στουτγάρδη ή στο Στρασβούργο. Από εκεί νοικιάζετε αυτοκίνητο. 

Διαμονή στο πάρκο Σε κάποιο από τα 3 θεματικά ξενοδοχεία 4 αστέρων, το Colosseo, το El Andaluz και το Castillo  Alcazar.

Τι καιρό θα κάνει Θερμοκρασία από 0° έως 9°C. Τη νύχτα συχνά πέφτει υπό το μηδέν. Όμως οι γιορτές ταιριάζουν με το χιόνι. 

Πρόταση Απολαύστε ένα 3ήμερο χαλάρωσης στα εξαιρετικά Spa resorts του Baden-Baden, την πιο διάσημη και γραφική λουτρόπολη της Γερμανίας (από το Europa-Park απέχει 83 χλμ.). Ή ολοκληρώστε το ταξίδι σας με ένα 3ήμερο στην πολύ όμορφη Ζυρίχη.

Siam Park στην Τενερίφη

Τα υποτροπικά Κανάρια νησιά, έξω από τις ακτές του Μαρόκου, έχουν θαυμάσιο κλίμα όλο το χρόνο, ωραίες παραλίες, παράξενα ηφαιστειακά τοπία και εθνικά πάρκα. Η Τενερίφη προσφέρεται ιδιαίτερα για οικογενειακό τουρισμό. Εκτός από το διάσημο Siam Park, διαθέτει πολλές ακόμα ατραξιόν για παιδιά και μεγάλους.

Πού βρίσκεται Στην Playa de las Ame-ricas, στην Τενερίφη των Καναρίων νήσων.

Το πάρκο Άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2008 και διαφημίζεται σαν το μεγαλύτερο Water Park της Ευρώπης. Θα βρεθείτε σε μια τροπική όαση, που φιλοξενεί το αρχαίο Βασίλειο της Ταϊλάνδης. Εκεί σας περιμένουν υδάτινες κούρσες και περιπέτειες με πολλή αδρεναλίνη. Το πάρκο διαθέτει επίσης 5 καφέ-μπαρ και εστιατόρια. www.siamparktenerife.com

Πού να μείνετε Σε κάποιο από τα αμέτρητα resorts στην Playa de las Americas, στο San Eugenio ή στο Los Cristianos. Στο site του Siam Park θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε καλές τιμές.

Πώς θα φτάσετε Αεροπορικά στην Τενερίφη με την Iberia μέσω Μαδρίτης ή με τη Vuelving μέσω Βαρκελώνης.

Τι καιρό θα κάνει Στη νότια Τενερίφη η θερμοκρασία την ημέρα φτάνει τους 21-23°C. Το νερό της θάλασσας τους 18°C.

Πρόταση Εκτός από το Siam Park, τα παιδιά έχουν πολλά ακόμα να κάνουν. Στο Loro Parque (Puerto de la Cruz, www.loroparque.com) θα δουν συναρπαστικά shows με πουλιά. Στο Las guilas-Jungle Park (www.aguilasjunglepark.com) θα απολαύσουν την περιπέτεια του Jungle Raid. Στο Monkey Zoo Park θα γνωρίσουν πολλά ζωάκια που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη (www.monkeypark.com). Στο Karting Club Tenerife (στο Parque de la Reina) θα οδηγήσουν στην ειδική πίστα για μικρά παιδιά.

Το Dubai των παιδιών

Techno, κιτς, πολυτέλεια, υπερβολή, η πόλη του «πιο». Όπως και να ’ναι, το Dubai κατάφερε να γίνει top τουριστικός προορισμός. Και μάλιστα η αγαπημένη επιλογή για τις οικογένειες. Όχι μόνο γιατί τα παιδιά έχουν πολλά να κάνουν εδώ, αλλά γιατί την ίδια στιγμή που η μαμά «χτυπάει» trendy αξεσουάρ στο BurJuman Centre, ο μπαμπάς παίζει με τα παιδιά στο Planet Sega ή στο Toby’s Jungle Adventure, μόλις στη διπλανή πόρτα.

Πώς θα φτάσετε Με απευθείας πτήση Αθήνα-Dubai με την Emirates. Επίσης, με την Etihad Airways μέσω Abu-Dhabi, με Qatar μέσω Doha, με Gulfair μέσω Bahrain κ.ά.

Τι καιρό θα κάνει  Άνοιξη, σχεδόν καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να φτάνει την ημέρα τους 23-27°C. 

Πού να μείνετε Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές ξενοδοχείων. Τα παιδιά (αλλά όχι και η τσέπη σας) θα ενθουσιαστούν με το Atlantis, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο νησί Palm Jumeirah, που αναπαριστά τη Χαμένη Ατλαντίδα.www.atlantisthepalm.com

Πού να πάτε Wild Wadi Water Park: ιλιγγιώδης νεροτρουλήθρα 33 μέτρων, πειρατικά πλοία, σερφ σε τεχνητά κύματα και πολλά ακόμα.

Σκι Μέσα στο Mall of the Emirates έχει φτιαχτεί χιονοδρομικό κέντρο με 5 πίστες, η μεγαλύτερη μήκους 400 μέτρων.

Η πόλη των παιδιών Πολιτιστικό κέντρο και χώρος αναψυχής για παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, με διαδραστικές εκθέσεις, παιχνίδια, θέατρο, πλανητάριο και πολλά άλλα. Στο Πάρκο Creekside.

Aquaventure Water Park Δεν χρειάζεται να μένετε στο Atlantis για να επισκεφθείτε αυτό το εντυπωσιακό waterpark και το ενυδρείο του ξενοδοχείου.

SEGA Republic Στο Dubai Mall, ένα θεματικό πάρκο με πάνω από 150 παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Προσομοιωτές σπορ, περιπέτειας, ταχύτητας, τεστ δεξιότητας κ.ά.

Dubai Aquarium & Underwater  Ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά aquarium στον κόσμο, με 33.000 είδη θαλάσσιας ζωής. Κατέχει το ρεκόρ Guinness ως «του μεγαλύτερου ακρυλικού πάνελ στον κόσμο».

Σαφάρι στην έρημο Διανυκτέρευση σε κάποιο από τα camps της ερήμου, σκι στους αμμόλοφους, βόλτες με καμήλες…

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ