Health & Fitness

ΗΠΑ: Πλήρη έγκριση από τον FDA έλαβε το εμβόλιο της Moderna

Το σκεύασμα γνωστό ως Spikevax

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός με εμβόλιο Moderna
Εμβολιασμός Moderna © EPA

Την πλήρη έγκριση του αμερικάνικου οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων FDA έλαβε για το εμβόλιο της ενάντια στον κορωνοϊό, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

To σκεύασμα της Moderna, το οποίο πλέον τιτλοφορείται Spikevax και έχει παίξει κομβικό ρόλο μαζί με προϊόντα άλλων εταιρειών στις προσπάθειες ανοσοποίησης των πληθυσμών ενάντια στην πανδημία της Covid-19, είναι το δεύτερο εμβόλιο μετά το Comirnaty των Pfizer/BioNTech που λαμβάνει την πλήρη έγκριση του FDA.

Η έγκριση του Spikevax αφορά την χορήγηση του σε ενήλικες, αν και το εμβόλιο εξακολουθεί να διανέμεται υπό το καθεστώς άδειας έκτακτης ανάγκης και σε εφήβους, αλλά και ως αναμνηστική δόση.

Την περασμένη εβδομάδα, η Moderna ανακοίνωσε ότι άρχισε τις κλινικές δοκιμές αναμνηστικής δόσης εμβολίου που σχεδιάστηκε ειδικά κατά του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού.

Οι δοκιμές αυτές θα γίνουν με τη συμμετοχή συνολικά 600 ενηλίκων, οι μισοί από τους οποίους έχουν ήδη λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 πριν από τουλάχιστον 6 μήνες, και οι υπόλοιποι έχουν λάβει όχι μόνον αυτές τις δύο αρχικές δόσεις, αλλά και πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες την αναμνηστική δόση που έχει ήδη εγκριθεί.

Σημειώνεται τέλος ότι η εταιρεία επιδιώκει να παρασκευάσει μια δόση εμβολίου για τον COVID-19, τη γρίπη και τον RSV το φθινόπωρο του 2023.  «Στόχος μας είναι να μπορούμε να έχουμε μια ετήσια δόση ώστε να μην έχουμε προβλήματα συμμόρφωσης όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν δύο έως τρεις δόσεις τον χειμώνα», είπε ο CEO της Στεφάν Μπανσέλ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ