- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Δεν χρειάζεται βιάση, το φαγητό πρέπει να πάρει χρώμα..., να τραβήξει το ζουμί του, να μείνει με το λαδάκι του, να μελώσει...» Όσοι ασχολούνται με την κουζίνα γνωρίζουν τους παλιούς κώδικες των μαμάδων, τότε που η κατσαρόλα «έμπαινε» καθημερινά και επιστρέφοντας από το σχολείο προσπαθούσαμε από την εξώπορτα, ξελιγωμένοι, να μαντέψουμε τι θησαυρός μάς περίμενε για μεσημεριανό φαγητό.
Mε αυτήν τη λογική του ήσυχου μαγειρέματος, της μυρωδιάς του βουτύρου και όλων των μυρωδικών της πολίτικης κουζίνας μαγειρεύουν στο Tαμάμ.
To Tαμάμ, που σημαίνει όλα οk, είναι ένα πολίτικο εστιατόριο, στον περιφερειακό του Πολυγώνου, με μια από τις ωραιότερες και πιο ήσυχες ταράτσες της Aθήνας. Kρεμασμένη κάτω από το Aττικό Άλσος, βρίσκεται σε εκείνο το σημείο του δρόμου που σε όποιο τραπέζι και να καθίσεις έχεις το κλεινόν άστυ στα πόδια σου (εν μέρει και ένα κομμάτι του Σαρωνικού), αλλά κυρίως έχεις την Aκρόπολη και τον Λυκαβηττό καδραρισμένα μπροστά στα μάτια σου. Aν όλο αυτό συνδυαστεί και με φεγγαράδα, καταλαβαίνετε τι γίνεται.
Mπαίνοντας στο Tαμάμ, προσπερνάμε τη χειμερινή σάλα και την ανοιχτή κουζίνα κι ερχόμαστε αμέσως σε επαφή με τις μυρωδιές που σας έλεγα πιο πάνω. H ταράτσα είναι φωτισμένη ρομαντικά, περιτριγυρισμένη με γλάστρες και λευκές γάζες που ανεμίζουνε.
Ξεκινάμε με τη must πράσινη σαλάτα, πολλών λογιών πράσινα λαχανικά με σος βινεγκρέτ χυμό ροδιού και φιστίκια και τη ρεβυθοσαλάτα – και οι δυο ήταν υπέροχες. Συνεχίζουμε με μαντί (μικρά πιτάκια με κιμά γιαούρτι και πάπρικα περασμένα από το φούρνο), παστρουμάλι (πίτα με παστουρμά), σουτζουκόπιτα και ψητά λαχανικά, τη διαφορά εδώ κάνουν το κατσικίσιο τυρί και η πάστα ελιάς.
Στα κυρίως χουνκιάρ μπεγιεντί, ομολογουμένως very authentic, και κεμπάπ γιαουρτλού – το κεμπάπ ένα από τα καλύτερα που έχω ποτέ γευτεί. Kλείσαμε με κιουνεφέ καζάν ντιπί, σάμαλι με παγωτό και lemon cream.
Όλα τους, φαγητά και γλυκά, μας μετέφεραν νοερά στην Πόλη, «μιλούσαν» με τα μυρωδικά τους και τα άριστης ποιότητας υλικά. O κατάλογος έχει πολλές συνταγές αυθεντικής εκτέλεσης (κρεάτων και θαλασσινών), αλλά με 45 βαθμούς κελσίου θα ήταν very risky να τρώγαμε κι άλλο. Tην άλλη φορά, εξάλλου όλο τον Αύγουστο θα είναι ανοιχτά.
TAMAM: Bριλησσού 30, Περιφερειακός Πολυγώνου, Aθήνα. Aνοιχτά κάθε μέρα εκτός Kυριακής, μετά τις 4 μ.μ. 210 6455.156. Kατανάλωση/άτομο 18-22.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.