26 νόστιμα στέκια στο κέντρο της πόλης

Gustav: Το νέο στέκι της πόλης είναι κρυμμένο μέσα σε ένα αίθριο

Ιδανικό σημείο αν ψάχνεις ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσεις τον καφέ σου, να κάνεις ένα επαγγελματικό ραντεβού ή να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά νόστιμο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gustav
Gustav
Gustav
Gustav

Ούτε μήνα δεν έχει που άνοιξε το Gustav, κι όμως μοιάζει να ήταν από πάντα εδώ, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου Atrium που ενώνει τρεις από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας (Ιπποκράτους, Πανεπιστημίου, Χαριλάου Τρικούπη). Με απλωμένα τα τραπέζια του κάτω από τον γυάλινο θόλο, δίπλα σε ένα μικρό κηπάκι, μοιάζει με πραγματική όαση στην καρδιά της πόλης. Ιδανικό σημείο αν ψάχνεις ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσεις τον καφέ σου -specialty coffee μοναδικής γεύσης, που προκύπτει από κόκκους εξαιρετικής ποιότητας-, να κάνεις ένα επαγγελματικό ραντεβού ή να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά νόστιμο. Στον κατάλογο του Gustav, τον οποίο υπογράφει η νέα ζαχαροπλάστης Ελπίδα Σιδερή, θα βρεις πολλές αναπάντεχες λιχουδιές για να αρχίσεις ή να κλείσεις τη μέρα σου, όπως για παράδειγμα βάφλες Λιέγης από ζυμάρι brioche, σπιτικά κέικ και μπισκότα ημέρας ή προζυμένιες φοκάτσιες οι οποίες (όπως και οτιδήποτε άλλο) φτιάχνονται εδώ! Ειδική μνεία όμως αξίζει και στα γλυκά, ειδικά στη φλαν με κανέλα και βανίλια – ωραιότερη δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Το βράδυ, το Gustav σε περιμένει για ένα ποτήρι κρασί (υπάρχουν ωραίες ετικέτες του ελληνικού κυρίως αμπελώνα, αρκετές διαθέσιμες και σε ποτήρι) ή κάποιο cocktail που θα συνοδέψεις με πλατό εκλεκτών τυριών και αλλαντικών. Πραγματικά, πρόκειται για μία από τις ωραιότερες αφίξεις στο κέντρο.

Extra tip: Το Gustav έχει επίσης δυναμικό πολιτιστικό πρόσημο, διαθέτοντας τον χώρο του για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι, θα πραγματοποιούνται συχνά παρουσιάσεις βιβλίων, ανοιχτές συζητήσεις, όπως και αρκετά live.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου