26 νόστιμα στέκια στο κέντρο της πόλης

Το Όμορφο: Το ιστορικό εστιατόριο του Κολωνακίου με τη φημισμένη σπιτική κουζίνα

Κάθε μέρα είναι και μια γευστική έκπληξη αφού το μενού αλλάζει

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Όμορφο
Το Όμορφο
Το Όμορφο

Ζεστό και φιλόξενο, σαν τα παλιά αθηναϊκά ταβερνάκια που μερακλήδες εστιάτορες περίμεναν τους πελάτες τους στην πόρτα να τους καλωσορίσουν, προσφέροντάς τους τα καλύτερα και πιο νόστιμα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Φημισμένο εστιατόριο το Όμορφο, στη δεύτερη γενιά του πλέον, καθώς πέρασε στα χέρια του Αποστόλη Γεροδήμου από τον πατέρα του, Βασίλη. Με ιστορία που έρχεται από το μακρινό 1936 και με χιλιάδες θαμώνες να έχουν απολαύσει τα υπέροχα πιάτα του – καλλιτέχνες, πολιτικοί, επαγγελματίες της περιοχής, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι πάντες. Οι άνθρωποί του ακολουθούν με σεβασμό την παράδοση: μαμαδίστικα φαγητά, μαγειρεμένα με φρέσκα, αγνά υλικά.

Κάθε μέρα είναι και μια γευστική έκπληξη στο Όμορφο αφού το μενού αλλάζει. Το βέβαιο όμως είναι ότι σίγουρα θα βρείτε κάποιο ή και περισσότερα πιάτα που θα λαχταρήσετε! Μπορεί να είναι ρεβιθάδα στον φούρνο με σπανάκι ή γίγαντες Καστοριάς, ίσως μια φρέσκια τσιπούρα με λαδορίγανη ή ένας φρέσκος τόνος πελαγίσιος, οπωσδήποτε ένα παραδοσιακό μπριάμ, μια χοιρινή σπαλομπριζόλα στον φούρνο με πατάτες, ένα χοιρινό μπεκρή μεζέ με γραβιέρα-σκέτη λιχουδιά! Μαζί, φυσικά, με δροσερές σαλάτες και ορεκτικά-όνομα και πράγμα, αλλά και φοβερά επιδόρπια σαν το πολίτικο εκμέκ, το προφιτερόλ, το μπανόφι και άλλα πολλά.

Κι αν είστε κοντά, όλα αυτά τα θεσπέσια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας μπορείτε να τα απολαύσετε και με delivery. Να το γνωρίσετε οπωσδήποτε, ανοιχτά Δευτέρα με Σάββατο 12:30 με 00:00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ