26 νόστιμα στέκια στο κέντρο της πόλης

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη: Παστουρμάς, σουτζούκι και τα καλύτερα αλλαντικά και τυριά της Ελλάδας!

Εδώ θα βρείτε υψηλής ποιότητας προϊόντα απ’ όλη τη χώρα για το σπίτι ή μέσα σε πεντανόστιμες συνταγές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη: το φημισμένο μεζετζίδικο της Ευριπίδου

Φημισμένα για το σουτζούκι και τον παστουρμά, τα Καραμανλίδικα του Φάνη, με συνταγές που χάνονται πίσω στα χρόνια και στην Καππαδοκία, τα τελευταία χρόνια είναι λες και το έχουν βάλει στοίχημα να ψάξουν και να ανακαλύψουν τα καλύτερα ελληνικά αλλαντικά και τυριά από μικρούς, τοπικούς παραγωγούς και να τα φέρουν κοντά μας. Ένα στοίχημα που το κέρδισαν!

Έτσι, εδώ θα βρείτε υψηλής ποιότητας προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, αληθινούς θησαυρούς χωρίς υπερβολή, που φτιάχτηκαν με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και μεράκι. Τι θα λέγατε για ένα προσούτο μοσχαρίσιο καπνιστό από την Κέρκυρα; Ή για ένα σαλάμι Δράμας με σάλτσα από πάπρικα και λιαστή ντομάτα που θα σας θυμίσει το ισπανικό τσορίθο; Και δίπλα σε αυτά τα εκλεκτά, σαλάμι Λευκάδας με καυτερή πιπεριά (πεπερόνι), λούζα από την Τήνο, ένα φοβερό παστό χοιρινό φιλέτο που έχει ωριμάσει σε κρασί με διάφορα μπαχαρικά, και πολλά ακόμη.

Εξαιρετικά είναι και τα τυριά – οι Έλληνες παραγωγοί είναι, άλλωστε, φημισμένοι, και τα Καραμανλίδικα του Φάνη έψαξαν και βρήκαν τα πιο νόστιμα, τα πιο ιδιαίτερα! Ένα από αυτά είναι το κανιάκι Καστοριάς, που θα σας θυμίσει κάτι ανάμεσα σε κασέρι και γραβιέρα, από βιολογικό πρόβειο και γίδινο γάλα, φτιαγμένο από τον βραβευμένο για φέτος ως τον καλύτερο βιοκαλλιεργητή στην Ευρώπη. Περίφημο είναι και το καρίκι Τήνου, ένα σπάνιο και ιδιαίτερο τυρί ωρίμανσης, που παράγεται από ντόπιο, αγελαδινό γάλα και ωριμάζει με τρόπο φυσικό σε νεροκολοκύθες, ενώ κάθε τραπέζι γεμίζει με γεύση μια γραβιέρα Κρήτης δύο χρόνων ωρίμανσης, αλλά και το αγκωνάρι Ολύμπου, η πρόβεια γραβιέρα παλαίωσης επίσης δύο ετών από την Πιερία.

Στο ιστορικό «Παστιρματζίδικο» της Ευρυπίδου 41, θα βρείτε ακόμη όλα τα καλά που έβαλαν τα Καραμανλίδικα του Φάνη σε όλους τους διεθνείς ταξιδιωτικούς οδηγούς, τον αυθεντικό χειροποίητο καραμανλίδικο παστιρμά μόσχου, πρόβειο και καμήλας, αλλά και το πολίτικο και καραμανλίδικο σουτζούκι ωρίμανσης, καθώς και προϊόντα γευσιγνωσίας, όπως χυμό ρόδι, φύλλο γιουφκά, αυγοτάραχο, παξιμάδια και άλλα! 

Κι όπως πάντα, όλα αυτά τα θαυμαστά μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε ως ξεχωριστά προϊόντα για το σπίτι, είτε σε ζεστά και κρύα πιάτα για να τα απολαύσετε επιτόπου, τόσο στο διάσημο «Μεζετζίδικο» στη γωνία των οδών Ευρυπίδου και Σωκράτους 1, όσο και στο «Εργαστήρι» της οδού Ερμού 119.

Παστιρματζίδικο: Ευρυπίδου 41, 2103217238
Εργαστήρι: Ερμού 119, 2103219119
Μεζετζίδικο: Σωκράτους 1 & Ευρυπίδου, 2103254184

www.karamanlidika.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου