Resto

Κόκκινη Σβούρα: Νέο κεφάλαιο γαστρονομίας για το γνωστό και αγαπημένο στέκι του Χαλανδρίου

Η τέλεια εμπειρία food sharing με απρόβλεπτα cocktails και μουσικές από βινύλια

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόκκινη Σβούρα

Κόκκινη Σβούρα: Το αγαπημένο στέκι του Χαλανδρίου και προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες από το 2011

Η Κόκκινη Σβούρα έρχεται πρώτη φορά στη ζωή του Χαλανδρίου το 2011 και από τότε γυρνάει ακούραστα και κυρίως δημιουργικά προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες. 

 Κόκκινη Σβούρα: Νέο κεφάλαιο γαστρονομίας για το γνωστό και αγαπημένο στέκι του Χαλανδρίου

Οι άνθρωποι πίσω από το γνωστό στέκι, ο διαρκώς αεικίνητος Κωστής Μπαστιάς με πολύχρονη εμπειρία στο branding, και η ευφάνταστη σεφ Έλενα Καπέρδα δεν σταματούν όλα αυτά τα χρόνια να μας εκπλήσσουν ευχάριστα - όπως συνέβη και με το άνοιγμα του Fine Mess Smokehouse στο κέντρο - και να ανεβάζουν την Κόκκινη Σβούρα ολοένα και ψηλότερα στις προτιμήσεις μας. 

Έτσι λοιπόν, από τον Νοέμβριο, η Σβούρα έκανε μία μεγάλη στροφή προς την ωριμότητα και παραμένοντας κόκκινη και φλογερή μετατράπηκε σε ένα πολλά υποσχόμενο γαστρονομικό προσδιορισμό όπου το food sharing συναντάει τα off the book cocktails μετά βινυλικής μουσικής - ξέρεις δίσκοι!

Με focus πλέον την εμπειρία του φαγητού δημιουργούν ένα menu βασισμένο στην εποχικότητα των πάντα φρέσκων πρώτων υλών με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα και το fine dining.

Κόκκινη Σβούρα

 

Στον τομέα cocktail - που ήδη η Κόκκινη Σβούρα έδωσε πολλά - θα παίξεις ένα φανταστικό παιχνίδι γευσιγνωσίας και ανακάλυψης με δημιουργίες χωρίς συνταγή που θα συμβούν εκείνη τη στιγμή από το bar αποκλειστικά για σένα αφού πρώτα δώσεις το brief σου ή απλώς εξηγήσεις τι δεν σου αρέσει! Πίστεψέ μας το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό. 

 Κόκκινη Σβούρα: Νέο κεφάλαιο γαστρονομίας για το γνωστό και αγαπημένο στέκι του Χαλανδρίου

Και όσο εσύ θα απολαμβάνεις τις πρωτόγνωρες γεύσεις στο πιάτο και στο ποτήρι σου, ο Βαλάντης Τερζόπουλος (a.k.a. Electric Looser) θα επιμελείται το μουσικό πρόγραμμα στα decks με αγαπημένα βινύλια και αξεπέραστες επιλογές Soul, Afro, R&B, Funk, Motown, Soulful jazz, δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον για μία «ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι διαφορετικό» εμπειρία εξόδου στην πόλη. 

Κόκκινη Σβούρα

Ο χώρος άλλαξε ολοσχερώς πια στην Κόκκινη Σβούρα μιας και η γαστρονομία ήρθε σε πρώτο πλάνο. Τα τραπέζια μεγάλωσαν για να απολαύσεις το γεύμα σου με μικρή ή μεγάλη παρέα. Η αυλή και η σάλα ντύθηκαν σε minimal αισθητική και γήινα χρώματα - το πράσινο στοιχείο και η αίσθηση της ζωντάνιας είναι εμφανή. Δημιουργήθηκε και μία εξαιρετικά κομψή και λειτουργική μπάρα, ενώ ένα από τα hot spots είναι το άνετο στέκι του DJ. 

Στο new era της Κόκκινης Σβούρας ένα πράγμα δεν άλλαξε: η φροντίδα και η προσήλωση του προσωπικού στο να σε μυήσουν στην εμπειρία. Θα σου εξηγήσουν τα πάντα για τις επιλογές του μενού και θα σου προτείνουν κρασί από την έμπειρη wine list που φέρνει γεύσεις από τους αμπελώνες του κόσμου αλλά και ιδιαίτερες ετικέτες ποτού. 

Κόκκινη Σβούρα

Θα σε υποδεχτούν με γευστικότατο καλωσόρισμα ημέρας. Αυτό που πάντα μας εντυπωσιάζει στην Κόκκινη Σβούρα είναι ότι όλα - όλα μα όλα όμως - είναι χειροποίητα. Από το ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά μέχρι και τις παρασκευές του τυριού που φτιάχνονται με μεράκι και διάθεση πειραματισμού. Αυτή την περίοδο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μερικά εξαιρετικά πιάτα για να τα μοιραστείς με την παρέα - γιατί αυτή είναι και η φιλοσοφία. Ανάμεσά τους το House Goat Cheese - χειροποίητο κρεμώδες κατσικίσιο τυρί με σταφύλι, τρούφα και τραγανιστό προζυμένιο crostini, που θα σε εντυπωσιάσει με τις εντάσεις και τα αρώματά του. Το ίδιο απολαυστικό και το πειραγμένο «Στιφάδο» - μία δημιουργική παραλλαγή της κλασικής συνταγής με μορφή κροκέτας κουνέλι και πεντανόστιμη σούπα κρεμμύδι. Σου προτείνουμε ακόμα το χειροποίητο Tortellini με γέμιση ricotta και μανιτάρι, παρμεζάνα ωρίμανσης και φουντούκι - κάθε μπουκιά είναι εκρηκτική και υπάρχει σοβαρή περίπτωση να το παραγγείλεις και για δεύτερο γύρο. Μην παραλείψεις όμως να δοκιμάσεις και το Southern Style Chicken με kale slaw, maple-chili glaze σε προζυμένιο ολόφρεσκο brioche ψωμάκι. Και δεν είναι μόνο οι γεύσεις που θα σε εντυπωσιάσουν, είναι και η επιμέλεια στην εμφάνιση των πιάτων. Το αυτό θα συμβεί και με τις επιλογές των γλυκών - οπωσδήποτε θα πάρεις και γλυκό - ένα Apple Caramel Cake ας πούμε, το αφράτο κέικ μήλου με την φανταστική κρέμα με βάση το ρούμι και τη βουτυρένια σως καραμέλας. 

 Κόκκινη Σβούρα: Νέο κεφάλαιο γαστρονομίας για το γνωστό και αγαπημένο στέκι του Χαλανδρίου

Το homemade όμως δεν είναι μόνο προσόν της δημιουργικής κουζίνας στην Κόκκινη Σβούρα. Ακόμα και στο cocktail να ξέρεις ότι χρησιμοποιούν χειροποίητα liqueurs, vermouth και bitters που δημιουργούν στο lab! 

 Κόκκινη Σβούρα: Νέο κεφάλαιο γαστρονομίας για το γνωστό και αγαπημένο στέκι του Χαλανδρίου

Στην Κόκκινη Σβούρα είναι προτεραιότητα να γίνεις κι εσύ μέλος της παρέας που γυρνάει και πειραματίζεται με γεύσεις και εντάσεις και περνάει καλά σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον με όμορφες μουσικές, χωρίς αυτό το “καλά” να σημαίνει ότι θα σου κοστίσει και μία μικρή περιουσία… ακριβώς γιατί ο προσανατολισμός είναι να γίνει το δικό σου αγαπημένο gastro-cocktail στέκι στο όμορφο Χαλάνδρι. 

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι 

2110125454

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για την Κόκκινη Σβούρα στην ιστοσελίδα και τους επίσημους λογαριασμούς σε Facebook και Instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ