26 νόστιμα στέκια στο κέντρο της πόλης

Okio: Προορισμός για κάθε λάτρη της γαστρονομίας

Εδώ όπου θα δοκιμάσεις fusion προτάσεις με βάση τη μεσογειακή κουζίνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Okio
Okio
Okio
Okio
  • Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3
  • 2103311436
  • Okio
  • Okio

Το Okio στο Σύνταγμα είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο κέντρο

Tο Okio στο Σύνταγμα αναγνωρίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον γνωστό και διεθνώς διακεκριμένο οδηγό Michelin, σαν μία από τις εξέχουσες γαστρονομικές εμπειρίες στην Αθήνα. Και αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο.

Ο Executive head chef Παναγιώτης Γιακαλής, μαζί με τον head chef Γιώργο Τσόλκα και τον consult chef Πέτρο Φωτείνη, δημιουργούν με πολύχρονη πείρα, αστείρευτη έμπνευση και πολύ μεράκι, fusion προτάσεις με βάση τη μεσογειακή κουζίνα, προτείνοντας υπέροχους γευστικούς συνδυασμούς και «παντρέματα» με όλες τις σύγχρονες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό και ένας από τους λόγους που το Okio, στον μοντέρνο και μίνιμαλ αισθητικής ζεστό χώρο του, φιλοξενεί καθημερινά πολλούς γνώστες και λάτρεις της γαστρονομίας.

Ξεκίνησε το γεύμα σου με κάποιο ντελικάτο πιάτο όπως τα παντζάρια με σμέουρα, καπνιστό χέλι και ταμάρινδο, στη συνέχεια απόλαυσε ολόφρεσκο ψάρι ημέρας με τσίλι, πίκλα, φινόκιο, κρεμμύδι και εσπεριδοειδή, ή το έξοχο, βαθιάς νοστιμιάς Flap Black Angus με κασταμανίτη, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τρούφα και miso. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με διαλεχτά υλικά πρώτης ποιότητας τα οποία το Okio προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς. Συνδύασε τα πιάτα του μενού με κάποιο εξαιρετικό κρασί από την πολύ προσεγμένη wine list ή με ένα από τα τέλεια cocktails της μπάρας. Κράτα λίγο «χώρο» για το τέλος γιατί και στα γλυκά η δημιουργικότητα απογειώνεται και ίσως υποκύψεις σε περισσότερες από μία επιλογές από αυτές που προτείνονται.

  • Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3
  • 2103311436
  • Okio
  • Okio

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου