Mple Souvlakia: Τυλιχτά (και) με κόκορα, γύρο σελινόριζα, ζυγούρι
“Eat souvlaki like there is not tomorrow” το μότο του νέου σουβλατζίδικου της πόλης
Τα Mple Souvlakia στη Νέα Σμύρνη είναι το νέο σουβλατζίδικο της πόλης
Το σουβλάκι, μια λέξη πολλά συναισθήματα. Πότε το απολαμβάνουμε λιτό, σπαρτιάτικο, μονάχα με ντοματούλα και λίγο καυτερό, και πότε το ζητάμε τροφαντό, να ξεχειλίζει από τζατζίκι και τηγανητές πατάτες. Δεν διστάζουμε να το δοκιμάσουμε σε κάθε νέο σουβλατζίδικο της πόλης αλλά και στα παλιά καθώς μια δοκιμή δεν είναι ποτέ αρκετή. Η πρόσφατη μας ανακάλυψη είναι το σουβλάκι του Mple Souvlakia στη Νέα Σμύρνη.
Βρίσκεται, μέσα σε έναν industrial χώρο που κυριαρχεί το μπλε και έχει μότο το “Eat souvlaki like there is not tomorrow”. Εμπνευστής του, ο Σάκης Βενέτης, executive chef του Εlectra Metropolis Hotel, με μεγάλη αγάπη όμως στο απόλυτο ελληνικό street food. Για δύο χρόνια όπως μας είπε σκεφτόταν πως θα δημιουργήσει ένα στέκι για τους απανταχού λάτρεις του τυλιχτού, σύμφωνα όμως και με τις δικές του αξίες περί sustainability. Έτσι δημιούργησε έναν βιομηχανικού τύπου χώρο με neon φωτισμό και funky πινελιές όπου το κρέας ψήνεται σε φυσικά κάρβουνα από ξύλα ελιάς! Το πλαστικό σαν στοιχείο απουσιάζει από τον χώρο, ακόμα και τα νερά προσφέρονται σε χάρτινες συσκευασίες.
Αν και η φιλοσοφία του σεφ είναι «πράσινη», ό ίδιος επέλεξε το Μπλε στην ονομασία και στα χρώματα του εσωτερικού του μαγαζιού για να τονίσει πως οτιδήποτε μπαίνει μέσα είναι ελληνικής προέλευσης, από μικρούς παραγωγούς. Πέρα από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, το τυλιχτό στα Μπλε Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις και ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας.
Vegan γύρος επίσης ετοιμάζεται καθημερινά και αποτελείται από σελινόριζα, λαχανικά εποχής και μαριναρισμένες ρίζες που παντρεύονται μέσα στην αφράτη πιτούλα με μια σπιτική νηστίσιμη μαγιονέζα με βάση το φιστίκι. Ο σεφ εξηγεί ότι ένας από τους στόχους του ήταν να αναβαθμίσει και τον τρόπο που παρουσιάζεται η σαλάτα γενικά ως προϊόν στα σουβλατζίδικα. Έτσι προτείνει για συνοδευτικό του τυλιχτού πλιγουροσαλάτα με αποξηραμένα σύκα Κύμης και λαδολέμονο λουίζας, μια σαλάτα με ρόκα, βουβαλίσια ελληνική μοτσαρέλα και dressing από παλαιωμένο συκόμελο και κολοκυθάκια σχάρας με λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, τσαντιλάτο μανούρι Ελασσόνας και αγουρίδα Λυραράκη. Όλα συνοδεύονται με κάποια από τις δεκάδες ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες που φιλοξενεί στο ψυγείο του.
Καθημερινά από 5 το απόγευμα πλην Δευτέρας, Αγχιάλου 35, Νέα Σμύρνη
INFO
Πέρα από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο, το τυλιχτό στα Μπλε Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις και ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας. Vegan γύρος επίσης ετοιμάζεται καθημερινά και αποτελείται από σελινόριζα, λαχανικά εποχής και μαριναρισμένες ρίζες που παντρεύονται μέσα στην αφράτη πιτούλα με μια σπιτική νηστίσιμη μαγιονέζα με βάση το φιστίκι. Όλα συνοδεύονται με κάποια από τις δεκάδες ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες. Καθημερινά από 5 το απόγευμα πλην Δευτέρας.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.