Resto

Mple Souvlakia: Τυλιχτά (και) με κόκορα, γύρο σελινόριζα, ζυγούρι

“Eat souvlaki like there is not tomorrow” το μότο του νέου σουβλατζίδικου της πόλης

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mple Souvlakia: Τυλιχτά (και) με κόκορα, γύρο σελινόριζα, ζυγούρι

Τα Mple Souvlakia στη Νέα Σμύρνη είναι το νέο σουβλατζίδικο της πόλης

Το σουβλάκι, μια λέξη πολλά συναισθήματα. Πότε το απολαμβάνουμε λιτό, σπαρτιάτικο, μονάχα με ντοματούλα και λίγο καυτερό, και πότε το ζητάμε τροφαντό, να ξεχειλίζει από τζατζίκι και τηγανητές πατάτες. Δεν διστάζουμε να το δοκιμάσουμε σε κάθε νέο σουβλατζίδικο της πόλης αλλά και στα παλιά καθώς μια δοκιμή δεν είναι ποτέ αρκετή. Η πρόσφατη μας ανακάλυψη είναι το σουβλάκι του Mple Souvlakia στη Νέα Σμύρνη.

Μπλε σουβλάκια

Βρίσκεται, μέσα σε έναν industrial χώρο που κυριαρχεί το μπλε και έχει μότο το “Eat souvlaki like there is not tomorrow”. Εμπνευστής του, ο Σάκης Βενέτης, executive chef του Εlectra Metropolis Hotel, με μεγάλη αγάπη όμως στο απόλυτο ελληνικό street food. Για δύο χρόνια όπως μας είπε σκεφτόταν πως θα δημιουργήσει ένα στέκι για τους απανταχού λάτρεις του τυλιχτού, σύμφωνα όμως και με τις δικές του αξίες περί sustainability. Έτσι δημιούργησε έναν βιομηχανικού τύπου χώρο με neon φωτισμό και funky πινελιές όπου το κρέας ψήνεται σε φυσικά κάρβουνα από ξύλα ελιάς! Το πλαστικό σαν στοιχείο απουσιάζει από τον χώρο, ακόμα και τα νερά προσφέρονται σε χάρτινες συσκευασίες.

Η πρόσοψη στα Mple Souvlakia
thumbnail_img_9964.jpg

Αν και η φιλοσοφία του σεφ είναι «πράσινη», ό ίδιος επέλεξε το Μπλε στην ονομασία και στα χρώματα του εσωτερικού του μαγαζιού για να τονίσει πως οτιδήποτε μπαίνει μέσα είναι ελληνικής προέλευσης, από μικρούς παραγωγούς. Πέρα από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, το τυλιχτό στα Μπλε Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις και ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας

thumbnail_img_9959.jpg
Γύρος από σελινόριζα
Γύρος από σελινόριζα

Vegan γύρος επίσης ετοιμάζεται καθημερινά και αποτελείται από σελινόριζα, λαχανικά εποχής και μαριναρισμένες ρίζες που παντρεύονται μέσα στην αφράτη πιτούλα με μια σπιτική νηστίσιμη μαγιονέζα με βάση το φιστίκι. Ο σεφ εξηγεί ότι ένας από τους στόχους του ήταν να αναβαθμίσει και τον τρόπο που παρουσιάζεται η σαλάτα γενικά ως προϊόν στα σουβλατζίδικα. Έτσι προτείνει για συνοδευτικό του τυλιχτού πλιγουροσαλάτα με αποξηραμένα σύκα Κύμης και λαδολέμονο λουίζας, μια σαλάτα με ρόκα, βουβαλίσια ελληνική μοτσαρέλα και dressing από παλαιωμένο συκόμελο και κολοκυθάκια σχάρας με λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, τσαντιλάτο μανούρι Ελασσόνας και αγουρίδα Λυραράκη. Όλα συνοδεύονται με κάποια από τις δεκάδες ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες που φιλοξενεί στο ψυγείο του.

2.jpg

Καθημερινά από 5 το απόγευμα πλην Δευτέρας, Αγχιάλου 35, Νέα Σμύρνη

INFO
Mple Souvlakia

Πέρα από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο, το τυλιχτό στα Μπλε Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις και ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας. Vegan γύρος επίσης ετοιμάζεται καθημερινά και αποτελείται από σελινόριζα, λαχανικά εποχής και μαριναρισμένες ρίζες που παντρεύονται μέσα στην αφράτη πιτούλα με μια σπιτική νηστίσιμη μαγιονέζα με βάση το φιστίκι. Όλα συνοδεύονται με κάποια από τις δεκάδες ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες. Καθημερινά από 5 το απόγευμα πλην Δευτέρας.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ