- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
6 εστιατόρια που σου στέλνουν στο σπίτι σπιτικό και νόστιμο φαγάκι
Σε αυτή την καραντίνα, όλοι μας εξασκήσαμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και το ευχαριστηθήκαμε. Έρχεται, όμως, μια στιγμή που απλά δεν αντέχεις ούτε λεπτό στην κουζίνα, θες βρε παιδάκι μου κάποιος άλλος να μαγειρέψει για εσένα σήμερα! Αν έχει έρθει και για εσένα αυτή τη στιγμή, παρακάτω θα βρεις 6 εστιατόρια που θα σου στείλουν ως την πόρτα σου άπαιχτο, σπιτικό φαγητό.
γκρικ
Το γκρικ άνοιξε πριν λίγο καιρό και έφερε στο Κουκάκι την ασύγκριτη μυρωδιά του φρεσκομαγειρεμένου σπιτικού φαγητού. Θα βρεις από λαχανόρυζο και ρεβίθια μέχρι μοσχαράκι κοκκινιστό, κόκορα στιφάδα, σουτζουκάκια, λαχανοντολμάδες, γιουβαρλάκια και σπανακόρυζο, με άλλα λόγια όλα τα σπιτικά φαγητά που σου λείπουν. Επίσης στο γκρικ ζυμώνουν και φουρνίζουν το δικό τους ψωμί κάθε μέρα και ανοίγουν τα δικά τους φύλλα για τις άπαιχτες πίτες και τα γλυκά τους. Παραγγέλνεις μέσω e-food ή τηλεφωνικά στο 210 9247474
Μαγειρείο Μαρτίνης
Δεν γίνεται να μιλάμε για σπιτικό φαγητό και να μην αναφέρουμε τα θρυλικά μαγειρευτά του Μαρτίνη! Κατσικάκι φούρνου, νουά κατσαρόλας, κοτόπουλο λεμονάτο, μπριάμ, γουβαρλάκια, λαχανοντολμάδες, αγκινάρες αλά πολίτα και ένα σωρό ακόμα εμβληματικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, από ένα μαγειρείο που έχει τόσο πλούσια ιστορία όση και η Πατησίων! Παραγγελίες μέσω e-food και τηλεφωνικά στο 210 2111063
Οι νοστιμιές της Μαίρης
Τη Μαίρη από το 1994 που άνοιξε το μαγειριό της στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου οι πελάτες της την ξέρουν με το μικρό της όνομα. Στην κουζίνα, η ίδια και ο άντρας της καθημερινά μαγειρεύουν όλα όσα σου θυμίζουν τη μαμά σου: τρομερούς λαχανοντολμάδες, γίγαντες και ρεβίθια στον φούρνο, ονειρεμένα μπιφτέκια, παστίτσιο, παπουτσάκια, ξεροψημένο ρολό κοτόπουλο, τρομερές πίτες και ένα σωρό ακόμα νοστιμιές! Παραγγέλνεις μέσω e-food, BOX και τηλεφωνικά στο 210 8229239
Άμα Λάχει
Μπορεί να μας λείπει η ηλιόλουστη αυλή του, ευτυχώς, όμως, όχι και η κουζίνα του. Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων στέκεται δίπλα μας στην καραντίνα και μάλιστα με ανανεωμένο μενού! Δοκιμάστε μπιφτεκάκια με λαδολέμονο, γίγαντες Πρεσπών στον φούρνο, ρεβυθάδα, χοιρινό κότσι με μαύρη μπίρα, μέλι και μουστάρδα και κερκυραϊκή παστιτσάδα! Παραγγελίες μέσω Wolt και e-food.
Κυβέλη
Το στέκι της Κυψέλης έμεινε (ευτυχώς) δίπλα μας σε αυτή την καραντίνα. Εκτός από τα θρυλικά πιάτα (όπως οι ασύγκριτοι κολοκυθοκεφτέδες, το ζουμερό κοτόπουλο χαρακίρι και η σαλάτα «Κυβέλη») που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, αξίζει επίσης να δοκιμάσεις το ταμπουλέ με μαύρες φακές, τα μερακλήδικα παστουρμαδοπιτάκια, το ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα μελιού, τη δροσερή τσιροσαλάτα με σκουμπρί καπνιστό μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι. Κι αν λαχταράς το τέλειο πρωινό, παράγγειλε τον καγιανά με σύγκλινο Μάνης! Παραγγελίες μέσω e-food, Wolt, BOX και τηλεφωνικά στο 210 8219406.
Κρήτη
Στην Κρήτη, το αγαπημένο κρητικό εστιατόριο χωμένο σε μια στοά στην Κάνιγγος έχω ζήσει από τα νοστιμότερα βράδια της ζωής μου. Για αυτό κι ήταν μια αποκάλυψη για εμένα όταν τυχαία ανακάλυψα πως πλέον στέλνει τα πιάτα της delivery μέσω Wolt, e-food και BOX (και τηλεφωνικά στο 210 3826998). Σας προτείνω να δοκιμάσετε την πατάτα οφτή με στάκα, την τρομερή σφακιανόπιτα, το κατσικάκι τσιγαριστό που λιώνει στο στόμα, κι ό,τι άλλο σας γυαλίσει – η Κρήτη είναι εγγύηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.