Resto

5 αθηναϊκά εστιατόρια που σε ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου

Αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, τα ταξίδια έρχονται σπίτι μας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sushimou
Φωτογραφία: Sushimou

5 γευστικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις μέσα από τα εστιατόρια της Αθήνας: Sushimou, Dos Hermanos, Thai Zab, Poke, Ovio

Αυτό που μου λείπει περισσότερο σε αυτόν τον εγκλεισμό, μετά τα αυτονόητα (ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ BAR;;;), είναι τα ταξίδια. Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς από εσάς. Οπότε, για να μην τρελαθούμε τελείως, ας δοκιμάσουμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου μέσα από τις γεύσεις του. Άλλωστε το φαγητό είναι απ’ τους καλύτερους τρόπους να ταξιδεύει κανείς…

Sushimou

Sushimou

Είναι πολλοί που ορκίζονται πως το καλύτερο sushi της Αθήνας το τυλίγει επιδέξια ο Αντώνης Δρακουλαράκος στο μικροσκοπικό εστιατόριό του, το Sushimou στη Σκούφου. Σε εποχές προ καραντίνας, για να βρεις μια θέση στον ξύλινο πάγκο, έπρεπε να είσαι αρκετά υπομονετικός, καθότι τα σκαμπό περιορισμένα και η λαχτάρα για το sushi του άξιου σεφ μεγάλη. Πλέον, όμως, το Sushimou έρχεται πλέον σπίτι μας μέσω Wolt και e-food. Δοκιμάστε τρυφερά edamame, σούπα μίσο, οπωσδήποτε το Chirashi-Don, ένα μπολ με λαυράκι, τόνο, σολομό, αβοκάντο, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, φύκια νόρι, τζίντερ, γουασάμπι και ξυδάτο ρύζι, και ό,τι άλλο σας ανοίξει την όρεξη.

Dos Hermanos

Το πρώτο εστιατόριο που μας σύστησε την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα (άνοιξε το 1992!) στέκεται δίπλα μας και στην καραντίνα με τις νόστιμες enchiladas του, τα ζουμερά fajitas, και τα νοστιμότερα burritos του κόσμου! Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, παράγγειλε την κακτοσαλάτα και το παραδοσιακό Mole, που περιέχει ρύζι και φιλέτο κοτόπουλου γαρνιρισμένο με σος από… σοκολάτα και chili! Μαζί πάρε και ένα από τα φο-βε-ρά cocktails του Dos Hermanos και φυσικά τα χειροποίητα nachos (φτιάχνονται καθημερινά εδώ και είναι πεντανόστιμα). Παραγγέλνεις μέσω Wolt και e-food, ενώ αν επιλέξεις τη μέθοδο take away, έχεις 10% έκπτωση.

Thai Zab

Thai Zab

Αν πάντα ήθελες να επισκεφθείς την Ταϊλάνδη, η κουζίνα του Den Simla είναι αυτό που λέμε το… “next best thing”. Ο Ταϊλανδός σεφ άνοιξε το εστιατόριό του το 2018 και άρχισε να σερβίρει στους Έλληνες την αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα, όπως την έμαθε κατά τη διάρκεια των μαγειρικών σπουδών του στην Μπανγκόγκ. Να δοκιμάσεις τη σούπα Tom Yum με μανιτάρια, ρίζα καλάνγκα, φύλλα καφίρ, λάιμ και λεμονόχορτο, το Chicken Your Way Cassius, δηλαδή κοτόπουλο με πιπεριά φλάσκα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κάσιους και όλα τα noodles που θα βρεις στον κατάλογο. Παραγγέλνεις μέσω e-food και Wolt.

Poke

Πάμε τώρα μια βόλτα από την ηλιόλουστη Χαβάη γιατί το χρειαζόμαστε… Στο νόστιμο Poke σερβίρουν χαβανέζικο sushi ήδη από το 2017 φέρνοντας στο λιλιπούτειο πεζόδρομο της Πετράκη έναν εξωτισμό που πολύ του πάει. Το χαβανέζικο sushi δεν είναι σαν το sushi που ξέρεις, έχει όμως τις ίδιες βασικές αρχές: ρύζι και ωμό ψάρι που στριμώχνονται σε γενναιόδωρα bowls. Αγαπημένα μου το O’ ahu, με ρύζι, σολομό, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, τραγανό κρεμμύδι, nori και soy sesame σος και το Honolua με ρύζι, γαρίδα, ανανά, δυόσμο, soy sesame σος και wasabi ή chili mayo. Παραγγελίες μέσω Wolt ή e-food.

Ovio

Ένα ταξίδι στην Ιταλία είναι πάντα καλή ιδέα, ειδικά όταν γίνεται μέσα από τις comfort γεύσεις της κουζίνας του Πάνου Ιωαννίδη. Φρέσκα ζυμαρικά (πολύ νόστιμα αυτά με trifolata μανιταριών και pancetta), κλασικά ιταλικά ορεκτικά (βλ. arancini), ενδιαφέρουσες σαλάτες και τρομερές πίτσες! Εδώ ειδικά ο διάσημος σεφ έχει ξεπεράσει τον εαυτό του: δοκίμασε οπωσδήποτε την πίτσα με Prosciutto di Parma, κρέμα pecorino, τρούφα, ρόκα και ντοματίνια comfit. Όνειρο! Παραγγέλνεις μέσω Wolt ή τηλεφωνείς στο 211 4115755 και παραλαμβάνεις με take away.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ