Αυτοκινηση

Formula 1: Μονοθέσιο αναποδογύρισε και σύρθηκε στην πρώτη στροφή (βίντεο)

Δείτε τα βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Formula 1: Ατύχημα για τον Guanyu Zhou
Formula 1: Ατύχημα για τον Guanyu Zhou © EPA / CHRISTIAN BRUNA

Formula 1: Ατύχημα στην πρώτη στροφή του Silverstone - Ποια η κατάσταση του Zhou Guanyu - Διακοπή του αγώνα

Ατύχημα που έκοψε την ανάσα των θεατών της Formula 1 καταγράφηκε σήμερα στο Silverstone Circuit. Στην πρώτη στροφή, ο Zhou Guanyu συγκρούστηκε με άλλα μονοθέσια, το όχημα αναποδογύρισε και σύρθηκε, οδηγώντας στη διακοπή του αγώνα, μέχρι να διαπιστωθεί η κατάσταση του πιλότου. 

Όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν, λίγο πριν την πρώτη στροφή, το μονοθέσιο του Zhou Guanyu συγκρούστηκε με άλλα μονοθέσια, τα οποία υπέστησαν ζημιές και στη συνέχεια γύρισε ανάποδα και σύρθηκε εκτός πίστας για αρκετά μέτρα. Ο αγώνας διακοπεί προσωρινά.

Formula 1: Ατύχημα για τον Guanyu Zhou
Formula 1: Ατύχημα για τον Guanyu Zhou © EPA / CHRISTIAN BRUNA

Ο Zhou Guanyu μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το μονοθέσιο του Zhou σύρθηκε ανάποδα στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να απογειωθεί στη συνέχεια και αφού πέρασε πάνω από τον τοίχο με ελαστικά να σταματήσει στο προστατευτικό συρματόπλεγμα. O Zhou Guanyu δεν έχει υποστεί κάποιο κάταγμα.

 

 

 

 

Λίγες ώρες μετά το ατύχημα, ο οδηγός θέλησε να καθησυχάσει για την κατάσταση της υγείας του και σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Είμαι οκ, όλα καλά. Το Halo μού έσωσε τη ζωή σήμερα. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ