Θεατρο - Οπερα

Ιδομενέας

Μια άλλη εκδοχή για το μύθο του βασιλιά της Κρήτης

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 491
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72847-161803.jpg

Ο συγγραφέας Ρόλαντ Σίμελπφενιχ και η σκηνοθέτρια Κατερίνα Ευαγγελάτου ξανασυναντήθηκαν πριν από μερικά χρόνια, όταν η τελευταία σκηνοθέτησε τον «Χρυσό δράκο» του πρώτου, μια παράσταση που δεν ξεχνάμε (η A.V. την ψήφισε καλύτερη της χρονιάς). Το τωρινό έργο εκκινεί από το μύθο του Ιδομενέα, του βασιλιά της Κρήτης, ο οποίος επιστρέφοντας από τον Τρωικό πόλεμο πέφτει σε μια τρομερή θύελλα. Μπροστά στο φόβο του θανάτου ορκίζεται στους θεούς να θυσιάσει το πρώτο ζωντανό πλάσμα που θα συναντήσει, αν καταφέρει και φτάσει στην ακτή της πατρίδας. Μόνο που ο πρώτος που συναντά είναι ο ίδιος του ο γιος.

Ο πολυβραβευμένος Γερμανός συγγραφέας παίζει με την ιστορία και τις διαφορετικές τροπές που θα μπορούσε να έχει πάρει. Στην παράσταση μια ομάδα από εννέα άντρες και γυναίκες, κάτω από το βλέμμα ενός πλήθους εκατό ανθρώπων, αφηγείται τις διαφορετικές εκδοχές που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, σχολιάζει, γλιστρά διστακτικά σε αυτά που ερευνά, εξετάζει, απορρίπτει.

Παίζουν: Π. Δεντάκης, Ακ. Καραζήσης, Σ. Κόκκαλη, Γ. Νταλιάνης κ.ά. 20, 21, 22/7, Πειραιώς 260, 210 3272000, €20, 15(Φ), 5(Άνεργοι/ΑμεΑ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ