Visual Browsing

Παγκόσμια Hμέρα Υγείας - Το μήνυμα Κικίλια από τον «Ευαγγελισμό»

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε στην εφημερία και έστειλε μήνυμα με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε στην εφημερία και έστειλε μήνυμα με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Ο υπουργός είδε από κοντά την εφημερία
 • A-
 • A+
0
«Αύριο, στο τέλος της εφημερίας, ξημερώνει η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας» είπε ο Β. Κικίλιας από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στέλνοντας μήνυμα για τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε απόψε το βράδυ το ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», στην εφημερία. Ο «Ευαγγελισμός» είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αττική.

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές και πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και με Διευθυντές των Κλινικών. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον "Ευαγγελισμό" και σε κάθε νοσοκομείο της χώρας δίνεται καθημερινά μεγάλη μάχη. Αύριο, στο τέλος της εφημερίας, ξημερώνει η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Και πέρυσι και φέτος, αυτή η μέρα μας βρίσκει μέσα στη μάχη κατά του κορωνοϊού και αυτό πρέπει να προβληματίσει τις δυτικές κοινωνίες την επαύριον της νόσου, για το πώς θα οργανώσουμε τα Συστήματα Υγείας, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του αύριο» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Ο "Ευαγγελισμός" είναι η ναυαρχίδα της Υγείας και σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος των Covid, αλλά και των non-Covid περιστατικών. Θέλω να ευχαριστήσω και στο πρόσωπο των γιατρών μας -είναι εδώ ο διευθυντής ο κ. Στράντζαλης- και του διοικητή, του κ. Γρηγορόπουλου, όλους τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για να φροντίσουν όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

Σχετικα
Βασίλης Κικίλιας: Πότε αναμένεται ο εμβολιασμός των σαραντάρηδων
Βασίλης Κικίλιας: Πότε αναμένεται ο εμβολιασμός των σαραντάρηδων

«Η μάχη δεν τελειώνει ποτέ, θα τελειώσει όταν έχουμε εμβολιαστεί όλοι και έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Μέχρι τότε συνιστώ σε όλους προσοχή, μέτρα ατομικής προστασίας, υγιεινή των χεριών, μάσκες και σεβασμό στους ανθρώπους μας και στις οικογένειές μας γιατί, δυστυχώς, αυτή την περίοδο υπάρχει στη Ελλάδα ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού» συμπλήρωσε.

«Σεβασμό στους συμπολίτες μας και στην κοινωνία, στις ευπαθείς ομάδες, σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν ή είναι μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα και κινδυνεύουν πιο πολύ από την Covid. Προπαντός σε όλους αυτούς τους ανθρώπους της Υγείας που κάνουν εδώ και πολλούς μήνες αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια και δείχνουν ότι στη χώρα υπάρχει αλληλεγγύη, σεβασμός προς τους συμπολίτες μας και  αίσθηση του καθήκοντος» τόνισε ακόμη.

Και κατέληξε: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών τους και των δυνάμεών τους αλλά, όπως βλέπετε, είναι κάθε μέρα εδώ, εφημερεύουν, μας προσέχουν, μας φροντίζουν, αξίζουν πολλά και θα φροντίσουμε ως Κυβέρνηση να τους στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Σχετικα
Κικίλιας: Αύριο σπάει το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών
Κικίλιας: Αύριο σπάει το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών

 

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Πότε γιορτάζεται

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Η συγκεκριμένη ημέρα επικεντρώνεται σε διάφορα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Στις 7 Απριλίου το 1948 «γεννήθηκε» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Το 2017 ήταν αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία. Το 2020 στις νοσοκόμες και τις μαίες και τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στη διατήρηση της Παγκόσμιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Η Καθολική Κάλυψη Υγείας μέχρι το 2030, είναι το ζητούμενο για όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ , στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Οι αριθμοί

 • Τουλάχιστον το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πλήρη κάλυψη βασικών υπηρεσιών υγείας.
 • 7,2 τρισ. δολάρια ή το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ δαπανάται ετησίους για την υγεία.
 • 371 δισ. δολάρια επενδύσεις για την επόμενη 15ετία θα έκαναν τον κόσμο μας πιο υγιή.
 • 97 εκατ. πρόωρους θανάτους, θα μπορούσαν να αποτρέψουν οι επενδύσεις στα συστήματα υγείας.
 • Η μέση παγκόσμια δαπάνη για την υγεία ανέρχεται στα 1.011 δολάρια, με τις μισές χώρες να δαπανούν λίγότερο από 366 δολάρια ανά κάτοικο.
 • Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ωθούνται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (που ορίζεται ότι ζουν με 1,90 δολάρια ή λιγότερο την ημέρα) επειδή πρέπει να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη.
 • Πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι (σχεδόν το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού) δαπάνησαν τουλάχιστον το 10% των οικογενειακών προϋπολογισμών τους για να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη.
 • 1,25 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα.
 • 80% της πρόωρης καρδιακής νόσου, του εγκεφαλικού επεισοδίου και του διαβήτη μπορούν να προληφθούν.
 • Το 23% όλων των εκτιμώμενων θανάτων παγκοσμίως συνδέεται με το περιβάλλον.
 • 40.5 εκατ. θάνατοι οφείλονται σε μη μεταδοτικές ασθένειες (το 71% παγκοσμίως).
 • 800.000 αυτοκτονίες σημειώνονται κάθε χρόνο στον κόσμο (ένας θάνατος κάθε 40 δευτερόλεπτα).

Η αναφορά του Βασίλη Κικίλια στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου πήγε για να δει από κοντά την εφημερία, έγινε την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 1883 στην Αττική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5