Health & Fitness

Σποτ για την προώθηση του εμβολιασμού σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

«Η τύχη του νησιού σου είναι στο χέρι σου»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των κατοίκων των νησιών
Καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των κατοίκων των νησιών

Η καμπάνια της προώθησης του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των κατοίκων των νησιών ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με σύνθημα: «Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου; Η τύχη του νησιού σου είναι στο χέρι σου». 

Κεντρικός στόχος της καμπάνιας είναι η μεγιστοποίηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης για την εξασφάλιση ασπίδας προστασίας της δημόσιας υγείας. Παράλληλος στόχος σε ένα δεύτερο επίπεδο αποτελεί και η πορεία του τουρισμού, δεδομένου ότι στα νησιά το 97,1% του τοπικού ΑΕΠ συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον Τουρισμό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης επισκεπτών συνδέουν την κινητικότητα των ταξιδιωτών με το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα υποδοχής.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους για να παρουσιάσει την καμπάνια της Περιφέρειας, πως «Σήμερα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Σε όλα τα νησιά το να κλειστεί ένα ραντεβού σε χρόνο πολύ σύντομο, για όλες τις ηλικίες με πρόσβαση, είναι εύκολο. Ο εμβολιασμός συνιστά για τα νησιά στοίχημα υγειονομικής και οικονομικής επιβίωσης και πράξη ευθύνης προς τον εαυτό μας αλλά και προς την κοινωνία».

artboard_10_copy_52x-8.png

Το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται περίπου 13 μονάδες πάνω από τον εθνικό μέσο όρο εμβολιαστικής κάλυψης, ωστόσο, λόγω της υψηλής εξάρτησης των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου από τον Τουρισμό, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη περαιτέρω θωράκισης της υγείας των νησιωτών μέσω του εμβολιασμού.

Στο μεγαλύτερο νησί του Νοτίου Αιγαίου, τη Ρόδο, το μέγα εμβολιαστικό κέντρο, που στήθηκε μέσα σε λίγες μόνο μέρες, έχει κλείσει ήδη ένα μήνα λειτουργίας παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα επιλογής, με επάρκεια σε ποσότητες, με πολλαπλάσιες εμβολιαστικές γραμμές και εξειδικευμένο προσωπικό. 

Για την καμπάνια «Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου; Η τύχη του νησιού σου είναι στο χέρι σου», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεργάστηκε με την εταιρεία «MullenLowe Επικοινωνίες» του παγκόσμιου ομίλου McCann, η οποία έφερε εις πέρας το σχεδιασμό και παραγωγή της μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια. Θα βρίσκεται στον αέρα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ψηφιακά μέσα) για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες ως καμπάνια κοινωνικού μηνύματος.

Δείτε το σποτ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ