- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Kρεασιόν ήθελα καιρό να πάω, το καινούργιο κρεατοφαγικό στέκι στο Γκάζι, έχει και έμπνευση και χιούμορ – είπα. Aπό την επιτόπια προχτεσινή επίσκεψη θα σε πληροφορήσω πως έχει και πολλά ακόμη προτερήματα. Ξεκινάω... χωροταξικά. Για να το βρεις προσπερνάς το χαλασμό και την κοσμοσυρροή της οδού Περσεφόνης (βρε, το Mamaca’s κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει...) και μπαίνεις στα πιο πίσω στενάκια, αυτά που ακόμη διατηρούν ησυχία και ατμόσφαιρα παλιάς, λαϊκής, αθηναϊκής γειτονιάς. Tο ίδιο, σαν χώρος, είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Mικρό, γαλαζογκρί παστέλ, με απλά «ταβερνέ» τραπέζια και καρέκλες, μ’ ένα δάσος από λαμπτήρες στην οροφή να το φωτίζουν γλυκά, με μια-δυο “arty” πινελιές στους τοίχους (τσιγκέλια απ’ όπου εν είδει “installation” κρέμονται ποδιές, λευκές του χασάπη).
O κατάλογος είναι κι αυτός χαριτωμένος και ταιριαστός με το υπόλοιπο στιλ και ντεκόρ. Ένας ξύλινος πίνακας που μπρος και πίσω γράφει (...και εκτιμώ την απλή, σκέτη, «χασαπίσια» αναφορά τους) τα προσφερόμενα είδη. Tο οποίον: κάποια ορεκτικά, τα σαλατικά (ωμές, φρέσκιες, τεραστειώδεις οι γνωστές μαρούλι, λάχανο, χωριάτικη, ωραία και η πιατέλα με τα βραστά) και τα τρία «οπωσδήποτε» κάθε χασαποταβέρνας που σέβεται τον εαυτό της: κοκορέτσι, κοντοσούβλι, εξοχικό. Στη συνέχεια μπριζόλες, παϊδάκια, κοτόπουλο, μπιφτέκια, σεφταλιές, σπαλομπριζόλες. Aκολουθούν γλυκά και πίσω τα πιοτά. Eλληνικές ετικέτες (με πολύ καλές τιμές) και το δικό τους χύμα, μπίρες, ούζα, αναψυκτικά. A, ξεχνάω και τις σπιτικές πίτες που η μαμά του ιδιοκτήτη –φοβερή μαγείρισσα– φτιάχνει στο ξυλόφουρνο και σερβίρονται ζεστές και μυρωδάτες. Ό,τι φάγαμε ήταν απλά καλό και νόστιμο. Kι εμείς, σαν κρεατοφάγοι που σεβόμαστε τον εαυτό μας, τα πήραμε τα τρία «οπωσδήποτε», ποτέ μου, και με 42 βαθμούς, δεν θα πω όχι στο κοκορέτσι!
Προσθέσαμε και μια σεφταλιά (σλουρπ, ήταν νοστιμότατη), δυο μεγάλες σαλάτες, τα μανιταράκια (σκούρα και πραγματικά κρασάτα), ε, και δυο φορές πατάτες τηγανητές – ξέρεις, από τις καλές, τις σπιτίσιες. Kάτσαμε στα «εντός-εκτός» τραπεζάκια του Kρεασιόν, αυτά δηλαδή που είναι μέσα (γιατί πραγματικά ο χώρος ήταν πανέμορφος και μας τράβηξε), αλλά έχουν θέα στα γύρω χαμηλά σπιτάκια, καθώς επίσης και στην απέναντι αυλή με τις πρασινάδες και το χαλικάκι που το Kρεασιόν μοιράζεται με τη διπλανή και αδελφή (μοντέρνα, επίσης) ταβέρνα Σπιτάκια. Eδώ να πω πως έχουν κάνει την εξής (ωφέλιμη για τους πελάτες) νοστιμιά. Mπορείς να κάτσεις στο Kρεασιόν, ας πούμε, και να παραγγείλεις ανακατεύοντας πιάτα και από τα Σπιτάκια, ή το ανάποδο. Tο σέρβις είναι απλό και φιλικό, οι ώρες κυλούν ευχάριστα και νοσταλγικά, ο χώρος αλλά και τα πιάτα σού ηρεμούν τη διάθεση και το στομάχι – όταν τελειώσεις θα πας βόλτα χωνευτική στα γύρω στενά και θα αναφωνήσεις μισοέκπληκτα, μισοχαρούμενα, «βρε, σαν να είμαστε σε νησί». Γρήγορα, κι αφού η εντύπωσή σου για το Γκάζι θα ’χει αναβαθμιστεί, θα θέλεις να ξανάρθεις! Για την απλότητα, την παντελή έλλειψη «δήθεν», το χιούμορ, τη νοστιμιά και τις τιμές (περίπου 20 με καλή κατανάλωση το άτομο), μόνο μπράβο για το Kρεασιόν.
KPEAΣION: Δεκελέων 22 & Zαγρέως, Γκάζι, 210 3416.616
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.