- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σαρακοστή στα εστιατόρια της πόλης με Μακεδονικό Ταχίνι και Μακεδονικό Χαλβά!
Για αυτούς που κάνουν προσεγμένη διατροφή αλλά αγαπούν και τις βόλτες στην πόλη
Αυτή τη Σαρακοστή, για σένα που ακολουθείς τις συμβουλές για προσεγμένη διατροφή και αποτοξίνωση αλλά παράλληλα αγαπάς τις ιδιαίτερες γεύσεις και τις βόλτες στην πόλη, το Μακεδονικό Ταχίνι και ο Μακεδονικός Χαλβάς έχουν τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις!
Συγκεκριμένα, για όλη την περίοδο έως το Πάσχα, το Μακεδονικό Ταχίνι και ο Μακεδονικός Χαλβάς συνεργάζονται με μερικά από τα πιο hot εστιατόρια της Αθήνας, δημιουργώντας υπέροχα menu που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι λάτρεις της νηστείας όσο και οι φανατικοί της ισορροπημένης διατροφής.
Την αρχή κάνει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης (γνωστός ως Cool Artisan), με μια υπέροχη συνταγή για Brownies με Μακεδονικό Ταχίνι & Φυστίκι, που μπορείς να απολαύσεις στα εστιατόρια 7 Cactus (Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι), Beauty Killed the Beast (Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός) και Italus (Ελ. Βενιζέλου 104, Καλλιθέα)! Πρόκειται για το πιο βελούδινο γλυκό με υπέροχη σοκολατένια υφή, τραγανά φυστίκια και καταπληκτική επίγευση πορτοκαλιού. Ο ιδανικός τρόπος για να «κλείσει» γευστικά και υγιεινά το brunch σου σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω εστιατόρια, για τα οποία ήδη μιλάει όλη η Αθήνα!
Από την άλλη, λίγο πιο βόρεια, στο Hide & Seek Bar Restaurant (Λεωφ. Κηφισίας 254, Χαλάνδρι) ο Executive Chef Δημήτρης Τσώτσος έχει δημιουργήσει το πιο απολαυστικό vegetarian menu που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανάμεικτη σαλάτα με γαρίδες μαριναρισμένες σε Παρθένο Σησαμέλαιο και σόγια με σωτέ λαχανικά, παστέλι αμυγδάλου με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι αλλά και ένα υπέροχο Μιλφέιγ με μους Μακεδονικού Χαλβά με Κακάο, αμύγδαλο και σορμπέ φράουλα. Όλα αυτά σε έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο, μια πραγματική όαση σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης!
Αυτή τη Σαρακοστή, τα εστιατόρια της πόλης προσφέρουν το πιο γευστικό menu για τους απανταχού foodies, χάρη στο Μακεδονικό Ταχίνι και τον Μακεδονικό Χαλβά … εσύ θα μείνεις μέσα;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.