Ένας Έλληνας πίσω από το πιο hot περσικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης
Η Νασίμ και ο Άκης γράφουν τη δική τους ιστορία στη νεοϋορκέζικη γαστρονομία
Στη St. Marks Avenue στο Μπρούκλιν έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο διαφορετικό περσικό εστιατόριο, που φέρει την υπογραφή της Nasim Alikhani και του επιχειρηματία Άκη Πετρουλά και έχει γίνει talk of the town.
Η Νασίμ, κράμα ανατολίτικης και αμερικανικής κουλτούρας, έχει καταφέρει να συνδυάσει τα θετικά στοιχεία και των δύο πολιτισμών στο Sofreh, το οποίο ξεχωρίζει τόσο με το μενού του, που περιλαμβάνει εμπνευσμένες παραλλαγές κλασικών πέρσικων πιάτων, όσο και με τη διακόσμηση του χώρου, που δεν παραπέμπει καθόλου στην αισθητική ενός τυπικού πέρσικου εστιατορίου. Σε αυτό έχει βάλει το χεράκι του και ο Έλληνας σύζυγος της Νασίμ, Άκης Πετρουλάς, ο οποίος βοήθησε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό του χώρου – άλλωστε και οι δύο τον ήθελαν μίνιμαλ.
Η Νασίμ εμπνεύστηκε για τις μαγειρικές της από την οικογένειά της και κυρίως από τη γιαγιά της. Από πολύ μικρή έμαθε στην πίεση της κουζίνας, αφού έβλεπε για χρόνια τη μητέρα της να ξυπνά στις 5 το πρωί, για να ετοιμάσει το φαγητό της ημέρας. Ακόμα θυμάται την αγαπημένη της γιαγιά να ετοιμάζει το πρωινό της οικογένειας, μέχρι και την ημέρα που έφυγε από τη ζωή. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αγάπης για τη μαγειρική, θα ήταν αδύνατο να μην έχει «κληρονομήσει» το ίδιο πάθος για τη γαστρονομία. Και αυτό το πάθος σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά είναι που κάνει το εστιατόριό της να ξεχωρίζει. Aν βρεθείτε στο Μπρούκλιν, αξίζει να τους επισκευθείτε και να δοκιμάσετε τα υπέροχα πειραγμένα πιάτα της Νασίμ και βέβαια το ξεχωριστό ψωμί που ζυμώνεται επιτόπου!
INFO:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.