Βόλτα (και γεύμα) στην Αθήνα του 19ου αιώνα
Η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος και η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού οργανώνουν μια ξενάγηση για τους Αθηναίους που θέλουν να γευτούν την πόλη τους
Ζούμε σε μια πόλη με ιστορία χιλιάδων ετών και όλοι κάποια στιγμή έχουμε φανταστεί το πρόσωπό της μερικές δεκαετίες ή αιώνες πριν. Τα σημάδια του χρόνου δεν είναι πάντα ορατά, υπάρχει όμως ένας φύλακας που προστατεύει τα χρόνια που φεύγουν. Ο φύλακας αυτός είναι το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.
Το Σάββατο 22 Απριλίου, η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού οργανώνουν μία ξενάγηση που μας ταξιδεύει στην Αθήνα του 19ου αιώνα, στην εποχή του Όθωνα, της Αμαλίας και των μεγάλων περιηγητών. Το ραντεβού είναι στις 13:45 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, που ιδρύθηκε από τον Λάμπρο Ευταξία. Στην ξενάγηση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το πρόπλασμα της πόλεως του 1842, να περιηγηθούν εικονικά στα σημαντικότερα κτίρια της εποχής, να θαυμάσουν την Αθήνα όπως την αποτύπωσαν οι περιηγητές του 19ου αιώνα, αλλά και ακόμα πιο πριν (στο μουσείο φυλάσσεται ο μεγαλύτερος πίνακας που έγινε ποτέ για την Αθήνα, έργο του 1764), και να ρίξουν μια ματιά στη ζωή του Όθωνα και της Αμαλίας που κατοίκησαν σε αυτό το κτήριο από το 1836 έως το 1843 (σ.σ. η αυλή του σημερινού εστιατορίου Black Duck υπήρξε ο προσωπικός κήπος της βασίλισσας Αμαλίας). Η ξενάγηση θα γίνει από τη Δήμητρα Παπαναγιώτου με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και κοστίζει €6.
Μια πόλη όμως δεν είναι μόνο τα κτίρια της, όσο εμβληματικά και αν είναι αυτά. Μια πόλη είναι οι άνθρωποί της, οι συνήθειές τους, οι ιστορίες τους και φυσικά το φαγητό τους. Για αυτό το λόγο, την ξενάγηση θα ακολουθήσει γεύμα αστικής κουζίνας στο εστιατόριο Κεντρικόν, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο της οδού Κολοκοτρώνη, από το 1935. Το γεύμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 15:15, περιλαμβάνει μερικά κλασικά πιάτα του γνωστού σε όλους μας Τσελεμεντέ, που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η ανάμεικτη σαλάτα βραστών λαχανικών, η πασίγνωστη αθηναϊκή, οι ντολμάδες αυγολέμονο, οι μελιτζάνες ραγού, το σνίτσελ Βιενουά και το χοιρινό πρασοσέλινο που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, είναι τα πιάτα του μενού, ενώ για το τέλος υπάρχει ένα κρεμώδες και αέρινο Κρεμ Καραμελέ. Η τιμή του μενού είναι €22/άτομο και περιλαμβάνει κρασί (Λευκό Μεγαπάνος).
*Για κρατήσεις: 694 4386175
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών: Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος
Κεντρικόν: Κολοκοτρώνη 10, Σύνταγμα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.