- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Best of μελομακάρονο
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα (σωστά) σιροπιασμένο μελομακάρονο. Και εδώ που τα λέμε, είναι το γλυκό που περισσότερο από όλα φωνάζει «Χριστούγεννα». Ξέρεις ότι έχουν έρθει οι γιορτές όταν η μυρωδιά από φρεσκοψημένα μελομακάρονα πλημμυρίσει την κουζίνα. Αν όμως φέτος δεν θες να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, δεν πειράζει. Σου έχουμε μια λίστα με τα πιο ξακουστά μελομακάρονα της Αθήνας.
Φύσις
Τραγανά απ’ έξω, σοροπιαστά από μέσα, με μέλι και καστανή ζάχαρη (€14) ή με σιρόπι αγαύης για όσους δεν αγαπούν τις ζάχαρες (€16) και καρύδι. Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267
Dolce Vita
Τραγανά, σπιτικά, με την απόλυτα παραδοσιακή γεύση, σωστά μελωμένα, €14. Αξίζουν όμως και τα παστέλια, τα μαντολάτα σε μπουκίτσες και οι δίπλες που φέρνουν από την Τήνο. Π. Ιωακείμ 31 Κολωνάκι, 2107222422
Παπασπύρου
Είναι τόσο σωστά σιροπιασμένα, που πλησιάζουν την τελειότητα! Θα τα βρεις σε κανονικό μέγεθος (€14) ή σε μπουκίτσες (€17). Αν δεν προλαβαίνεις, με ένα τηλεφώνημα σου τα φέρνουν και σπίτι. Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, 210 6204836
Luisa Pastry
Με βούτυρο γάλακτος, πραγματικό μέλι, τραγανά όσο πρέπει, και με επικάλυψη από σοκολάτα λευκή, γάλακτος ή μπίτερ, €13,80. Λ. Σταμάτας & Σολομού 1, Δροσιά, 2108014101
Μέλισσα
Με βιολογικά μέλια και άλευρα, και βασισμένα σε μυστική συνταγή φερμένη από το Αϊβαλί, €22. Ε. Μακαρίου 45, Περιστέρι, 2105711055
Φούρνος Λυκαβηττού
Τραγανά, λίγο σιρόπι, αρκετό καρύδι, τα μεγάλα €12, οι μπουκιές (150 κομμάτια στο κιλό) €32. Εδώ θα βρείτε και τα τρίγωνα Ισλί, από Καππαδοκία η συνταγή, ανάρπαστα, €32. Δεινοκράτους 59, 2107211348
Desire
Από το 1962, με φανατικό κοινό. Τα κλασικά €16, τα γεμιστά με χουρμά και καρύδι 19. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 2103632333
Evita Loves Cakes
Τέλεια, λίγο μπισκοτένια, με καρύδι από πάνω και όχι πολύ μελωμένα, σε μπουκίτσες, €22. Καραολή & Δημητρίου 23Α , 2106833598
Αρχική φωτογραφία: Παπασπύρου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.