Στου Αραπιάν βρίσκεις τα άπαντα της γιορτής
Τέτοιες μέρες, η Βαρβάκειος είναι ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι. Πωλητές που διαλαλούν την πραμάτεια, κόσμος που κάνει ψώνια, χιλιάδες λιχουδιές από όλη την Ελλάδα και μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη. Τα καλύτερα της (φαγοποτικής) γιορτής, παραδοσιακά τα βρίσκεις στους δρόμους γύρω από την Αγορά.
Στην Ευριπίδου, ο Αραπιάν κρατάει το κλειδί που ανοίγει τη μερακλίδικη πόρτα των Χριστουγέννων. Αυθεντικά, χειροποίητα αλλαντικά Ανατολίας Sary, Καραμανλίδικο παστουρμά και σουτζούκι ωρίμανσης φτιαγμένο με τεχνικές ωρίμανσης από την Καππαδοκία και άλλα τόσα ωραία που ξυπνάνε (για τα καλά) τη γιορτινή όρεξη. Ό,τι λαχταράει η ψυχή σου.
Και όσο περιμένεις να σου τυλίξουν τον παστουρμά, κοιτάς γύρω και βλέπεις όλα αυτά τα κρεμασμένα λουκάνικα. Και πεινάς. Πριν αρχίσεις να δαγκώνεις τις άκρες από τα λουκάνικα, κάνε ένα βήμα απέναντι και πέρνα στο μεζετζίδικο που έχει ανοίξει ο Αραπιάν.
Εκεί, στα Καραμανλίδικα του Φάνη, όχι μόνο θα φας τα πιο μερακλίδικα μεζεδάκια, όχι μόνο θα μερακλώσεις με μουσικές και κέφι, αλλά επιπλέον θα βρεις και όλα όσα θες για το γιορτινό σου τραπέζι μιας και από εδώ μπορείς να κάνεις τις αγορές σου. Σαρντινέλλα, παστράμι μόσχου, προσούτο από τη Δράμα, σαλάμι Κονιαντάν, παστουρμαδέλα, σουτζούκι, καβουρμά, μουχτερόν, καραμανλίδικους παστουρμάδες καμήλας, γραβιέρες από το Αιγαίο, καπνιστά τυριά από τη Μακεδονία, κατσικίσια φέτα από την Πελοπόννησο, τουλουμοτύρι από την Κρήτη. Ακόμα και προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως η γαλοπούλα μανιτάρι-τρούφα, το καπνιστό χοιρομέρι με δεντρολίβανο, η μοσχαρίσια καπνιστή γλώσσα ή τα καραμανλίδικα λουκάνικα. Στην υγειά μας και Καλά Χριστούγεννα!
*Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ανοιχτά 08.00-20.00.
Σωκράτους 1& Ευριπίδου, Αθήνα, 210 3254184, https://facebook.com/karamanlidika.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.