- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στου Αραπιάν βρίσκεις τα άπαντα της γιορτής
Τέτοιες μέρες, η Βαρβάκειος είναι ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι. Πωλητές που διαλαλούν την πραμάτεια, κόσμος που κάνει ψώνια, χιλιάδες λιχουδιές από όλη την Ελλάδα και μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη. Τα καλύτερα της (φαγοποτικής) γιορτής, παραδοσιακά τα βρίσκεις στους δρόμους γύρω από την Αγορά.
Στην Ευριπίδου, ο Αραπιάν κρατάει το κλειδί που ανοίγει τη μερακλίδικη πόρτα των Χριστουγέννων. Αυθεντικά, χειροποίητα αλλαντικά Ανατολίας Sary, Καραμανλίδικο παστουρμά και σουτζούκι ωρίμανσης φτιαγμένο με τεχνικές ωρίμανσης από την Καππαδοκία και άλλα τόσα ωραία που ξυπνάνε (για τα καλά) τη γιορτινή όρεξη. Ό,τι λαχταράει η ψυχή σου.
Και όσο περιμένεις να σου τυλίξουν τον παστουρμά, κοιτάς γύρω και βλέπεις όλα αυτά τα κρεμασμένα λουκάνικα. Και πεινάς. Πριν αρχίσεις να δαγκώνεις τις άκρες από τα λουκάνικα, κάνε ένα βήμα απέναντι και πέρνα στο μεζετζίδικο που έχει ανοίξει ο Αραπιάν.
Εκεί, στα Καραμανλίδικα του Φάνη, όχι μόνο θα φας τα πιο μερακλίδικα μεζεδάκια, όχι μόνο θα μερακλώσεις με μουσικές και κέφι, αλλά επιπλέον θα βρεις και όλα όσα θες για το γιορτινό σου τραπέζι μιας και από εδώ μπορείς να κάνεις τις αγορές σου. Σαρντινέλλα, παστράμι μόσχου, προσούτο από τη Δράμα, σαλάμι Κονιαντάν, παστουρμαδέλα, σουτζούκι, καβουρμά, μουχτερόν, καραμανλίδικους παστουρμάδες καμήλας, γραβιέρες από το Αιγαίο, καπνιστά τυριά από τη Μακεδονία, κατσικίσια φέτα από την Πελοπόννησο, τουλουμοτύρι από την Κρήτη. Ακόμα και προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως η γαλοπούλα μανιτάρι-τρούφα, το καπνιστό χοιρομέρι με δεντρολίβανο, η μοσχαρίσια καπνιστή γλώσσα ή τα καραμανλίδικα λουκάνικα. Στην υγειά μας και Καλά Χριστούγεννα!
*Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ανοιχτά 08.00-20.00.
Σωκράτους 1& Ευριπίδου, Αθήνα, 210 3254184, https://facebook.com/karamanlidika.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.