Θεματα

Στου Αραπιάν βρίσκεις τα άπαντα της γιορτής

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316131-623592.jpg

Τέτοιες μέρες, η Βαρβάκειος είναι ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι. Πωλητές που διαλαλούν την πραμάτεια, κόσμος που κάνει ψώνια, χιλιάδες λιχουδιές από όλη την Ελλάδα και μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη. Τα καλύτερα της (φαγοποτικής) γιορτής, παραδοσιακά τα βρίσκεις στους δρόμους γύρω από την Αγορά.

image

Στην Ευριπίδου, ο Αραπιάν κρατάει το κλειδί που ανοίγει τη μερακλίδικη πόρτα των Χριστουγέννων. Αυθεντικά, χειροποίητα αλλαντικά Ανατολίας Sary, Καραμανλίδικο παστουρμά και σουτζούκι ωρίμανσης φτιαγμένο με τεχνικές ωρίμανσης από την Καππαδοκία και άλλα τόσα ωραία που ξυπνάνε (για τα καλά) τη γιορτινή όρεξη. Ό,τι λαχταράει η ψυχή σου.

Και όσο περιμένεις να σου τυλίξουν τον παστουρμά, κοιτάς γύρω και βλέπεις όλα αυτά τα κρεμασμένα λουκάνικα. Και πεινάς. Πριν αρχίσεις να δαγκώνεις τις άκρες από τα λουκάνικα, κάνε ένα βήμα απέναντι και πέρνα στο μεζετζίδικο που έχει ανοίξει ο Αραπιάν.

image

image

Εκεί, στα Καραμανλίδικα του Φάνη, όχι μόνο θα φας τα πιο μερακλίδικα μεζεδάκια, όχι μόνο θα μερακλώσεις με μουσικές και κέφι, αλλά επιπλέον θα βρεις και όλα όσα θες για το γιορτινό σου τραπέζι μιας και από εδώ μπορείς να κάνεις τις αγορές σου. Σαρντινέλλα, παστράμι μόσχου, προσούτο από τη Δράμα, σαλάμι Κονιαντάν, παστουρμαδέλα, σουτζούκι, καβουρμά, μουχτερόν, καραμανλίδικους παστουρμάδες καμήλας, γραβιέρες από το Αιγαίο, καπνιστά τυριά από τη Μακεδονία, κατσικίσια φέτα από την Πελοπόννησο, τουλουμοτύρι από την Κρήτη. Ακόμα και προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως η γαλοπούλα μανιτάρι-τρούφα, το καπνιστό χοιρομέρι με δεντρολίβανο, η μοσχαρίσια καπνιστή γλώσσα ή τα καραμανλίδικα λουκάνικα. Στην υγειά μας και Καλά Χριστούγεννα!

*Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ανοιχτά 08.00-20.00.

Σωκράτους 1& Ευριπίδου, Αθήνα, 210 3254184, https://facebook.com/karamanlidika.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.