- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Ρενάτο Μεκόλι αλλά μετά από μεγάλη έρευνα στους κόλπους των νέων και δημιουργικών σεφ…άσπρος καπνός βγήκε από τα άδυτα του Βασίλαινα. Ο νέος σεφ που καλείται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία στο γνωστό εστιατόριο του Πειραιά είναι ο Adam Κοντοβάς ο οποίος ήταν μέχρι πριν λίγο sous chef στο Intercontinental ενώ έχει δουλέψει και στο Brehon Hotel της Ιρλανδίας αλλά και στο Amanzoe και στο 2 Μαζί του Ηλία Γώγου. Το καινούργιο μενού δια χειρός Adam θα είναι έτοιμο προς το τέλος Οκτωβρίου.

Adam Κοντοβάς
Γνωστός, ανατρεπτικός, πολυβραβευμένος, με σπουδές στο περίφημο Culinary Institute of America ο Χρόνης Δαμαλάς (βλ. αρχική φωτογραφία) έχει θητεύσει σε πολύ γνωστά εστιατόρια του εξωτερικού, επίσης και σε πολύ γνωστά εγχώρια-όπως Βαρούλκο, Απλά Αριστερά Δεξιά, Gaspar κ.ά. Βαθύς γνώστης της ασιατικής κουζίνας ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό στα Kiku (όπου όπως γράφαμε αρχές Σεπτέμβρη μόλις έχει πάει ο Δημήτρης Κατριβέσης). Ήδη βρίσκεται στο πολυσύχναστο Rock ‘n’ Balls της πλατείας Αγίας Ειρήνης στο οποίο σεφ είναι ο Δήμος Σαμουράκης, αναλαμβάνοντας το κομμάτι Balls 'n' Rolls, την ασιατική δηλαδή κουζίνα του γνωστού εστιατορίου. Αυτή τη στιγμή κάνει δοκιμές επί δοκιμών τα αποτελέσματα των οποίων θα γευτούμε εντός των ημερών. Καλή επιτυχία και στους δύο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.