Resto

Εσύ δοκίμασες το αραβικό brunch του Baba Ghanoush;

Αυτό το πρωινό από το γνωστό στέκι του Παγκρατίου, θα ξυπνήσει το «χαμπίμπι» που κρύβεις μέσα σου.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραπέζι με αραβικό πρωινό
© Baba Ghanoush

Baba Ghanoush: Βrunch με αυγά Σακσούκα, χουρμάδες με ταχίνι, vegan προτάσεις και αυθεντικό μαροκινό τσάι στο αγαπημένο φαλαφελάδικο του Παγκρατίου.

Το brunch έχει κάνει απόβαση τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Σε κάθε γειτονιά όλο και κάποιο μαγαζί θα έχει προσθέσει στον κατάλογό του ένα Croque Madame, μια ομελέτα με ασπράδια κι ένα ψωμάκι με avocado smash και αβγό ποσέ. Εμείς με μεγάλη μας χαρά τα τιμούμε δεόντως αλλά με ακόμα μεγαλύτερη χαρά καλωσορίζουμε και τις νέες- διαφορετικές προτάσεις. Σήμερα λοιπόν θα σας ταξιδέψουμε στις χίλιες και μια… γεύσεις του αραβικού πρωινού, δια χειρός Baba Ghanoush!

Το αγαπημένο φαλαφελάδικο του Παγκρατίου με τις υπερ-σαλάτες, τους πιο νόστιμους και μυρωδάτους ρεβυθοκεφτέδες σε πίτα και την αυθεντική καυτερή χαρίσσα, σερβίρει πλέον και πρωινό. Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 09:00 μέχρι τις 15:00 βρίσκουμε πλούσια πιάτα με υλικά της Μεσογείου. Το κλασικό brunch περιλαμβάνει δυο βιολογικά αβγά, φούλια (όσπριο της Ανατολής), χειροποίητο αραβικό τυρί λαμπνέ, ψητό χαλούμι, καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα, ελιές, μέλι ή μαρμελάδα και ζεστή αραβική πίτα.

 

 

Αξίζει να δοκιμάσετε τα αβγά Σακσούκα, που θα μπορούσαμε να τα βαπτίσουμε και αραβικά «καγιανά». Πρόκειται για δυο βιολογικά αβγά ψημένα σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς, με χειροποίητο αραβικό τυρί λαμπνέ να λιώνει και συνοδεία φρεσκοψημένης αραβικής πίτας για μεγάλες βουτιές στη σαλτσούλα.

 

 

Σε ανοιχτό σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης υπάρχουν επιλογές με ή χωρίς αβγό και vegan προτάσεις όπως open sandwich με αβοκάντο, ψητά ντοματίνια ή χούμους, αγγούρι, ραπανάκι και αλφάλφα (το ασιατικό superfood που κυκλοφορεί σε φύτρες ή σκόνη για smoothies).

Τραπέζι με αραβικό πρωινό
© Baba Ghanoush

Στη χορτοφαγική φιλοσοφία θα βρείτε και αραβικό πόριτζ με γάλα αμυγδάλου, βρώμη, σπόρους chia, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και σιρόπι αγαύης και smoothie με χουρμάδες και ταχίνι.

 

 

Οι ελαφριές και λεπτεπίλεπτες κρέπες από σιμιγδάλι με ζεστό σιρόπι αγαύης, κρέμα και γαρνίρισμα με φρέσκα φρούτα είναι σίγουρα μια από τις διαφορετικές γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε.

Το αραβικό πρωινό συνοδεύεται παραδοσιακά από άφθονο μαροκινό τσάι με μέντα. Αν είστε όμως λάτρης του καφέ, το Baba Ghanoush επέλεξε για εσάς κρεμώδη και αρωματικό speciality coffee.

Εμπεδοκλέους 27, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 2121050351

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ