- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης δήλωσε πως η παντελής έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων στα προτεινόμενα προαπαιτούμενα προβληματίζει έντονα τον εμπορικό κόσμο για το εάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα φοροεισπρακτικά μέτρα.
Παράλληλα τονίζει πως μία οριστική ρήξη θα βάλει λουκέτο σε όλη την ελληνική αγορά. «Εάν με ρωτήσετε, λοιπόν, ως μικρομεσαίος της αγοράς, τι προτιμώ, μεταξύ μιας πικρής και επώδυνης συμφωνίας και μίας καταστροφικής ρήξης, ξεκάθαρα επιλέγω μια συμφωνία παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με αναπτυξιακό όραμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κορκίδης.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει την αντιπρόταση των δανειστών άκρως τιμωρητική για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αφού, όπως λέει, εκτός των άλλων κτυπά ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής αγοράς που συντηρούν το ΑΕΠ της χώρας μας.
«Η εικόνα όμως που ενόχλησε περισσότερο το σύνολο του ελληνικού λαού, μετά το χθεσινό έστω και προσωρινό ναυάγιο, είναι ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους θεσμούς, ως πολιτικό και οικονομικό “λάφυρο”. Είναι απογοητευτικό να στέλνουν την ελληνική κυβέρνηση από τον Άννα (ΔΝΤ) στον Καϊάφα (Ε.Ε.) πριν τη “σταύρωση” της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κορκίδης, αναγνωρίζει ότι η πολύμηνη καθυστέρηση αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος δημιούργησε σημαντικές διαφωνίες, αλλά και ένα βαρύ λογαριασμό μέτρων, κυρίως με φορολογικές επιβαρύνσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.