Ελλαδα

Επίθεση στο Κίεβο: Σώοι όλοι οι υπάλληλοι στην ελληνική πρεσβεία

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές - Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός 7χρονου κοριτσιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικός πύραυλος έπληξε το κέντρο στο Κίεβο
Ρωσικός πύραυλος έπληξε το κέντρο στο Κίεβο @nexta_tv | Guardian News/YouTube

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το Κίεβο, με πύραυλο να καταστρέφει κτίριο κοντά στην κατοικία υπαλλήλου στην ελληνική πρεσβεία. Διασώστες απεγκλώβισαν 7χρονη.

Στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο όλοι οι υπάλληλοι είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους σήμερα Κυριακή (26/6) στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Καταστροφές προκλήθηκαν σε ένα ενιαώροφο κτίριο κατοικιών και ένα κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται νηπιαγωγείο.

Πύραυλος χτύπησε κτίριο στο Κίεβο κοντά στην κατοικία υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη ρωσική επίθεση, δήλωσε ο αρχηγός της ουκρανικής αστυνομίας Ιχόρ Κλιμένκο. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει και ένας νεκρός. Ο ρωσικός βομβαρδισμός σημειώθηκε σε συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο του Κιέβου.

Βομβαρδισμός στο Κίεβο: «Οι Ρώσοι θέλουν να μας εκφοβίσουν», δηλώνει ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, γνωστοποιώντας ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Ένα κοριτσάκι απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες στο Κίεβο. «Η επίθεση έγινε για τον εκφοβισμό των Ουκρανών, καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής του NATO (στις 28 Ιουλίου στη Μαδρίτη).

Το πρωί ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στο Κίεβο, με τέσσερις εκρήξεις να ακούγονται κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. «Μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο, 9 ορόφων» ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Rescuers search through rubble of buildings in Kyiv after missile strike

Μπάιντεν για βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Τα πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους στο Κίεβο είναι «ένα ακόμη δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής της G7, που πραγματοποιείται στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν συζήτησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς τις προσπάθειες διαχείρισης των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ