Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν το χημικό εργοστάσιο Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ

Προκλήθηκε διαρροή πετρελαίου και φωτιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός στρατιώτης γεμίζει πυρομαχικά τεθωρακισμένο στο Ντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία
Ουκρανός στρατιώτης γεμίζει πυρομαχικά τεθωρακισμένο στο Ντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία © EPA

Στην Ουκρανία ο ρωσικός βομβαρδισμός στο εργοστάσιο Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ προκάλεσε φωτιά και διαρροή πετρελαίου.

Στην Ανατολική Ουκρανία, στο Σεβεροντονέτσκ -την πόλη που πολιορκείται από τους Ρώσους- το χημικό εργοστάσιο Αζότ δέχτηκε επίθεση με πυραύλους. Από τον ρωσικό βομβαρδισμό προκλήθηκε φωτιά και διαρροή πετρελαίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα Σάββατο (11/6) ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκαϊντάι δεν διευκρίνισε αν κατασβέστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο, όπου εκατοντάδες πολίτες έχουν βρει καταφύγιο -σε μια επανάληψη των εικόνων από την πολύπαθη Μαριούπολη.

Δήλωσε, ακόμη, ότι οι μάχες είναι σφοδρές στο Σεβεροντονέτσκ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Λουχάνσκ, που έχει γίνει το επίκεντρο της ρωσικής προώθησης στην ανατολική Ουκρανία.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν αποθήκες με 300.000 τόνους σιτηρά

Εν τω μεταξύ, περίπου 300.000 τόνοι σιτηρών σε αποθήκες είναι πολύ πιθανό να έχουν καταστραφεί από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Τάρας Βισότσκι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Βισότσκι είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία, κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου), σε εγκαταστάσεις ενός από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης στο λιμάνι Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, είχαν αποθηκευτεί 250.000-300.000 τόνοι σιτηρών (κυρίως σιτάρι και καλαμπόκι).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ