Κοσμος

Ματωμένη Παρασκευή από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (εικόνες)

Γαλλία, Τυνησία και Κουβέιτ θρηνούν τα θύματα της τρομοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100888-201519.jpg

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο τουριστικό θέρετρο Σους της Τυνησίας. Τυνήσιοι, Βρετανοί, Γερμανοί, Βέλγοι, Γάλλοι και ένας Ιρλανδός τουρίστας είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης σε παραλία κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χαμπίμπ Εσίντ, ανακοίνωσε ότι μπαίνει λουκέτο σε περίπου 80 τεμένη, τα οποία κατηγορούνται ότι υποκινούν τη βία.

image

Ο ένοπλος δράστης σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών. Τυνήσιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πρόκειται για μαθητή, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές. Να σημειωθεί ότι ήταν το δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τυνησία. Τον Μάρτιο 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων ισλαμιστών έξω από μουσείο της πρωτεύουσας Τύνιδας.

image

Νωρίτερα στη Γαλλία άλλη μία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σε εργοστάσιο της Ιζέρ. Ο δράστης αποκεφάλισε έναν πολίτη, ο οποίος φέρεται να ήταν ο προϊστάμενός του. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε από την Κολομβία, όπου και βρίσκεται, ότι «η ισλαμιστική τρομοκρατία έπληξε για ακόμη μία φορά τη Γαλλία». Ένας άνδρας, ο οποίος έχει συλληφθεί, κατηγορείται ότι εισέβαλε βίαια με αυτοκίνητο στο εργοστάσιο, εμφανίζεται να έχει σχέση με ριζοσπαστικά ισλαμιστικά ρεύματα.

Σκοπός του δράστη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ήταν να ανατινάξει το εργοστάσιο της εταιρείας Air Products.

Στο Κουβέιτ το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος σιιτών μουσουλμάνων την ώρα που προσεύχονταν και στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στη σιιτική μειονότητα στο Κουβέιτ.


ΦΩΤΟ: EPA/STR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ