Βιβλιο

Σμύρνη 1922: Η καταστροφή μιας πόλης

Η Εστία Νέας Σμύρνης και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν την ιστορική μελέτη της Marjorie Housepian Dobkin

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82423-166162.jpg

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την εγκυρότερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ για την καταστροφής της Σμύρνης, μιας από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας του 20ού αιώνα. Όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί σχετικά, αναφέρονται εκτενώς στο παρόν έργο της Ντόμπκιν.

Στο βιβλίο δίνεται με λεπτομέρειες το πολύπλοκο ιστορικό υπόβαθρο της πανωλεθρίας καθώς και τα επακόλουθά της, στα οποία περιλαμβάνεται και η για πολλά χρόνια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να απαλειφθεί η αλήθεια από την ιστορική μνήμη.

Η συγγραφέας παραθέτει με ανατριχιαστική ακρίβεια μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την καταστροφή, από τους απλούς κατοίκους που ξεριζώθηκαν μέχρι τους κορυφαίους διοικητές και πολιτικούς των δυτικών δυνάμεων, περιγράφει ιδιαίτερους χαρακτήρες και αναδεικνύει τον ηρωισμό κάποιων που με συνεχείς προσπάθειες και αυτοθυσία κατόρθωσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές.

«Γιατί κάψαμε τη Σμύρνη; Γιατί φοβηθήκαμε ότι αν έμεναν τα κτήρια στη θέση τους, δεν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε από τις μειονότητες...»

Falih Rifki Atay

image

Η Εστία Νέας Σμύρνης και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν την ιστορική μελέτη της Marjorie Housepian Dobkin: «Σμύρνη 1922: Η καταστροφή μιας πόλης»

Θα μιλήσουν: Βλάσης Αγτζίδης-Ιστορικός, Κοσμάς Κοτζαμάνογλου-Καθηγητής Οφθαλμολογίας, Αθανάσιος Φραγκούλης-Δρ. Κλασικής Φιλολογίας

Info: Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, στις 17:30 στη Βιβλιοθήκη της Εστίας Νέας Σμύρνης (Κ. Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

54ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2026 στο Πεδίον του Άρεως
54ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2026: 210 εκδοτικοί οίκοι και περισσότερες από 200 εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως

Από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το μεγάλο ραντεβού του βιβλίου επιστρέφει στην Αθήνα, με 285 περίπτερα, παρουσιάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY