Βιβλιο

Θ. Δρίτσας: Παρουσίαση του βιβλίου «Πανδημιολόγιον» στο Μέγαρο

Μια σειρά εικαστικών έργων μαζί με κείμενα του εμπνευσμένα από τις κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας τα οποία αποκαλεί έργα του Homo Novus Epidemicus

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρουσίαση: «Πανδημιολόγιον Homo Novus Epidemicus» του Θ. Δρίτσα

«Πανδημιολόγιον Homo Novus Epidemicus: Σχέδια και κείμενα του Μετα-Ανθρώπου» (εκδ. Παπαζήση) του Θανάση Δρίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Το βιβλίο «Πανδημιολόγιον Homo Novus Epidemicus: Σχέδια και κείμενα του Μετα-Ανθρώπου» (εκδ. Παπαζήση) του Θανάση ΔρίτσαΚαρδιολόγου, Αναπληρωτή Διευθυντή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτη και συγγραφέα θα παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου, στις 19.00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Ο Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει μια σειρά εικαστικών έργων μαζί με κείμενα του εμπνευσμένα από τις κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας τα οποία αποκαλεί έργα του Homo Novus Epidemicus. Ο συγγραφέας θεωρεί ότι μια νέα μορφή «Μετα-Ανθρώπου» αναδύεται ήδη μέσα από την εμπειρία της νόσου Covid-19. Απομένει να δούμε αν ο Homo Novus Epidemicus θα διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης όπως την έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα ή θα αποτελέσει ένα είδος καινοφανούς «ανθρωποειδούς» όντος. Σίγουρα η πανδημία Covid θα αποτελέσει ορόσημο για μιαν αλλαγή πορείας του είδους μας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Κανείς δε γνωρίζει όμως αν η βίαια αυτή αλλαγή θα αποβεί τελικά αρνητική ή θετική για το συνολικό καλό. Εξαρτάται από την ιστορική ανάγνωση των βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών δεδομένων που μας έθεσε η πανδημία. Τα κείμενα και τα εικαστικά του βιβλίου εστιάζουν στον «Άνθρωπο» μέσα στην καταιγίδα της πανδημίας και όχι στις επιστημονικές διαμάχες και τα διλήμματα που αφορούν τη διαχείριση της νόσου Covid-19 από τους ειδικούς.

Στην παρουσίαση του βιβλίου μετέχουν ως εισηγητές οι εξής: Ο Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου, ο Θωμάς Τσακαλάκης, Δρ. Πολιτισμικών Σπουδών και Επικοινωνίας (ΕΚΠΑ), λογοτέχνης και μεταφραστής, η Εύα Στεφανή, σκηνοθέτης και ο συγγραφέας του βιβλίου Θανάσης Δρίτσας.

Τη συζήτηση συντονίζει η Στεφανία Μεράκου, Διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής. Τα αυθεντικά εικαστικά του βιβλίου θα εκτεθούν στο Φουαγιέ της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Η εκδήλωση θα κλείσει με μικρό μουσικό δρώμενο από τον συγγραφέα-συνθέτη Θανάση Δρίτσα (πιάνο-φωνή).


Είσοδος (Covid Free), απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (βλ Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Μουσικής Βιβλιοθήκης).

Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ