Βιβλιο

4 βιβλία που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Επιλογές από τη βιβλιοθήκη αυτοβελτίωσης των εκδόσεων Μίνωας

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4 βιβλία αυτοβελτίωσης των εκδόσεων Μίνωας

Εκδόσεις Μίνωας: Διαβάσαμε και σας προτείνουμε 4 βιβλία αυτοβελτίωσης που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκαμε εάν κάτι κάνουμε λάθος, εάν η ζωή μας δεν πηγαίνει όπως την είχαμε ονειρευτεί. Ίσως είναι η ρουτίνα ή ο φόβος του καινούριου που πολλές φορές δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Κι όμως, πολλοί επιμένουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε σημαντικά τη ζωή μας προς το καλύτερο, με κάποιες μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Τις πολύτιμες συμβουλές τους μας δίνουν τέσσερις σπουδαίοι και πολυδιαβασμένοι συγγραφείς, οι οποίοι, μέσω των πρακτικών αυτοβελτίωσης, έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζήσουν τις ζωές που ονειρεύονταν! Η Φρανσίν Τζέι με το Η χαρά της απλότητας, η Κριστί Βανμπρεμέρς με το Καϊζέν – Αλλάζω προς το καλύτερο, με ένα βήμα κάθε φορά, ο Βεξ Κινγκ με το Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή και η Σου Μπέλτον με το Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα–όλα από τη σπουδαία βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μίνωας– μας ξεκλειδώνουν τα μυστικά!


Φρανσίν Τζέι, Η χαρά της απλότητας, μετάφραση Νοέλα Ελιασά (εκδ. Μίνωας)
Φρανσίν Τζέι, Η χαρά της απλότητας, μετάφραση Νοέλα Ελιασά
Η Φρανσίν Τζέι δίνει συμβουλές για «μια πιο ξέγνοιαστη και ανάλαφρη ζωή» στο βιβλίο της, που έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Έχετε νιώσει ποτέ ότι τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σάς προκαλούν άγχος αντί για χαρά; Μήπως ενδόμυχα εύχεστε να εξαφανιζόταν η ακαταστασία από τον χώρο σας ως διά μαγείας; Ήρθε η ώρα να απλουστεύσετε την καθημερινότητά σας, μέσα από αυτό τον διασκεδαστικό οδηγό απλότητας, στον οποίο θα βρείτε:

  • Δέκα εύκολα βήματα για να ξεφορτωθείτε τα περιττά πράγματα.
  • Πλήρη οδηγό για τακτοποίηση ανά δωμάτιο.
  • Πρακτικές συμβουλές για όλα τα μέλη της οικογένειας για μια πιο ξέγνοιαστη ζωή.
  • Εύκολους τρόπους για να περιορίσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα, να γίνετε υπεύθυνοι καταναλωτές και να συμβάλετε στη διάσωση του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συγγραφέας έχει βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να τακτοποιήσουν τα σπίτια τους και να απλουστεύσουν τη ζωή τους, ενώ οι συμβουλές και τα άρθρα της έχουν παρουσιαστεί και δημοσιευτεί σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως CNN, BBC, USA Today, The Chicago Tribune, The Guardian, The Financial Times, Forbes, The Huffington Post, Le Parisien και New York Times.


Κρίστι Βανμπρέμερς, Καϊζέν - Αλλάζω προς το καλύτερο, με ένα βήμα κάθε φορά, μετάφραση Πετρούλα Γαβριηλίδου (εκδ. Μίνωας)
Κρίστι Βανμπρέμερς, Καϊζέν - Αλλάζω προς το καλύτερο, με ένα βήμα κάθε φορά, μετάφραση Πετρούλα Γαβριηλίδου
Η συγγραφέας, η οποία ειδικεύεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας για ενήλικες στον τομέα της δημιουργικότητας, έχοντας 15 βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης, παρουσιάζει και προσαρμόζει στην καθημερινή ζωή τη φιλοσοφία του Καϊζέν –  μια φιλοσοφία ζωής που προέρχεται από την Ιαπωνία και προτάσσει την ιδέα «λίγο κάθε μέρα». Όλοι μας κάποια στιγμή νιώθουμε έντονη ανάγκη για μια αλλαγή. Πώς, όμως, θα αλλάξουμε και από πού θα ξεκινήσουμε; Η Κριστί Βανμπρεμέρς προτείνει να ακούσουμε τη μικρή φωνή μέσα μας που ζητάει την αλλαγή, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και να βγούμε από το comfort zone που έχουμε δημιουργήσει, να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας και να αναλάβουμε δράση. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν την επιθυμία να τους συμβεί κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο.


Βεξ Κινγκ, Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή, μετάφραση Νοέλα Ελιασά (εκδ. Μίνωας)
Βεξ Κινγκ, Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή, μετάφραση Νοέλα Ελιασά
Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία αυτοβελτίωσης που κυκλοφορούν, γραμμένο από έναν άνθρωπο που βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια, ενώ κατάφερε να είναι σήμερα σύμβουλος χιλιάδων ανθρώπων, που τον ακολουθούν και παίρνουν ως παράδειγμα την αποφασιστικότητα και την ψυχική του δύναμη. Ο Βεξ Κινγκ μας προτρέπει να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και μας δείχνει τρόπους να μεταμορφώσουμε τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά, μας μαθαίνει πώς να αγαπάμε τον εαυτό μας και πώς να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Αυτό το βιβλίο έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να αποβάλουν την τοξική ενέργεια, να καλλιεργήσουν θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να ανακαλύψουν τον ανώτερο σκοπό της ζωής τους. Γιατί, όταν αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε, μιλάμε, μεταμορφώνεται ο κόσμος γύρω μας. Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια όμορφη και υπέροχη ζωή;


Σου Μπέλτον, Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα, μετάφραση Νοέλα Ελιασά (εκδ. Μίνωας)
Σου Μπέλτον, Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα, μετάφραση Νοέλα Ελιασά
Η συγγραφέας, η οποία είναι προσωπική σύμβουλος (life coach) και έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να βγουν από το τέλμα, να ξαναβρούν τον δρόμο τους και να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, μέσα από αυτό το βιβλίο, οραματίζεται να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου θα ζούμε τη ζωή που επιλέγουμε, χωρίς να μας περιορίζουν φόβοι και διάφορες πεποιθήσεις. Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, αλλά δεν ξέρετε πώς; Αυτός ο εύκολος και χρηστικός οδηγός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους νιώθετε αποπροσανατολισμένοι ή σαν να έχετε «κολλήσει» και, μέσα από 5 πρακτικά βήματα, να κάνετε τη σημαντική μεγάλη αλλαγή:

1. Ξεκαθαρίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας, χρησιμοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητές σας και ανακαλύψτε τον σκοπό της ζωής σας.
2. Νικήστε τις φωνές, τους φόβους και τις αμφιβολίες που σας σαμποτάρουν και συναντήστε τον Μελλοντικό Εαυτό σας.
3. Επιλέξτε νέους τρόπους να βλέπετε τη ζωή, αφήστε πίσω παλιές συνήθειες και αλλάξτε οριστικά το μοτίβο της σκέψης σας.
4. Γιορτάστε με τις επιτυχίες σας, μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, αναγνωρίστε την αξία σας.
5. Δεσμευτείτε να κάνετε καθημερινά μικρές αλλαγές. Αγαπήστε τον εαυτό σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ