Θεατρο - Οπερα

27 καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία αναζητούν την αγάπη

Η ομάδα Un-Label κάνει Τέχνη χωρίς ετικέτες και έρχεται στην Ελλάδα για να στείλει το μήνυμά της. Δείτε τι μας περιμένει. 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331376-686349.jpg
MEYERORIGINALS.COM

Οι ταμπέλες στη ζωή μας βλάπτουν σοβαρά την ανθρωπιά. Μια αναπηρική καρέκλα περιγελά ένα κουτσό τραπέζι. Μια πεταλούδα κι ένα δέντρο παγιδεύονται στον ιστό της αράχνης. Ανθρώπινα σώματα σπεύδουν να ανασυνταχθούν και να ενταχθούν σε γραμμές. 

Η διεθνής ομάδα Un-Label που αποτελείται από καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, θα βρίσκεται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει την performance που αναζητά την αγάπη με άλφα κεφαλαίο πίσω από τις ετικέτες της καθημερινότητας.   

Ρεαλισμός και ποίηση, μουσική, ακροβατικά και χορός. 27 ταλαντούχοι άνθρωποι που εμπνέονται από τη διαφορετικότητα. Η παράσταση «L: Do I Need Labels To Love?» υποστηρίζεται με ακουστική περιγραφή, για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, υπέρτιτλους, για κωφούς και βαρήκοους, και ο χώρος  εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες. Ίσως η πρώτη δια-καλλιτεχνική παραγωγή τέτοιου είδους.

Το διεθνές πολιτιστικό έργο Un-Label, από το 2015 έως το 2017, εμπλέκει περισσότερους από 100 καλλιτέχνες με ή χωρίς αναπηρίες, από όλη την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει με καινοτόμους τρόπους, φαινόμενα αποκλεισμού στις παραστατικές τέχνες.

Αφαίρεσε κι εσύ τις ετικέτες! Την ίδια μέρα, από το πρωί στις 09.30, στην αίθουσα Maurice Saltiel του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την ομάδα Un-Label συμπόσιο με τίτλο «Παραστατικές Τέχνες χωρίς Ετικέτες».

Μια διαδραστική συζήτηση και ένας γόνιμος προβληματισμός μεταξύ εκπροσώπων διεθνών καλλιτεχνικών και πολιτισμικών οργανισμών, οργανισμών ατόμων με αναπηρία, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτείας και των πολιτών για την παραγωγή της τέχνης από ομάδες καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, τα όρια της κοινωνικής ένταξης και τις προοπτικές των παραστατικών τεχνών να γίνουν φορείς κοινωνικής αλλαγής.

Στα πλαίσια του συμποσίου θα υλοποιηθούν τρία εργαστήρια υπό τον συντονισμό της Stine Nilsen (Candoco Dance Company), των Dodzi Dougban και Michaela Kosiecovà (Un-Label) και του Κώστα Λαμπρούλη (ΣΜουΘ, Un-Label) αντίστοιχα και μια μία στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή του Ben Evans (British Council- Disability Arts International) που θα διερευνά τη σχέση μεταξύ της πολιτικής και ενταξιακών καλλιτεχνικών πρακτικών.

Το συμπόσιο θα υποστηρίζεται από διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και στα ελληνικά-αγγλικά και αγγλικά-ελληνικά και οι χώροι διεξαγωγής του εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες. Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή.  

27 καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία αναζητούν την αγάπη

UN-LABEL: L-DO I NEED LABELS TO LOVE?

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 21:00 , Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Μ2

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικό-φοιτητικό-κάτοχοι κάρτας ανεργίας-άτομα με αναπηρία)

Χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να επικοινωνούν με τα εκδοτήρια του Μεγάρου, Τ: 2310 895.938/9

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης

Συντονισμός έργου: Lisette Reuter

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ