Ταξιδια

Πόρος 2022: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Το πράσινο νησί του Αργοσαρωνικού

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόρος
©Ernests Vaga / Unsplash

Πόρος: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του 2022

Ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, ο καταπράσινος και γραφικός Πόρος, παρότι αρκετοί τον έχουν συνδυάσει για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Πειραιά (μία ώρα με το γρήγορο και δυόμισι με το συμβατικό, ενώ μπορείτε να φτάσετε και οδικώς μέχρι το Γαλατά κι έπειτα με το καραβάκι άλλα 10 λεπτά). Να περιηγηθείτε στα στενά της πόλης του Πόρου με τα ωραία νεοκλασικά, να δείτε το ιστορικό ρολόι που είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού, να κάνετε βόλτες στον παραλιακό δρόμο. Να πάτε και απέναντι, στο λιμανάκι του Γαλατά, για να δείτε το Λεμονοδάσος. Στο νησί της Καλαβρίας υπάρχουν άλλοι 2 οικισμοί, ο Άγιος Νεκτάριος στην ενδοχώρα και το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Κυανής Ακτής.

Πού να κολυμπήσεις

Οι περισσότερες παραλίες του Πόρου διαθέτουν πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και είναι όλες εύκολα προσβάσιμες. Η πιο μεγάλη και δημοφιλής παραλία είναι το Ασκέλι, πλήρως οργανωμένη και κοντά στην πόλη. Η Βαγιωνιά είναι ένας γραφικός όρμος με μια βυθισμένη πολιτεία στον βυθό της! Στο Λιμανάκι της Αγάπης τα πεύκα φτάνουν μέχρι την ακροθαλασσιά, όπως επίσης και στο Μικρό και Μεγάλο Νεώριο (αμφότερα οργανωμένα). Η πιο κοντινή παραλία στην πόλη είναι το Κανάλι, αμμουδερή, με ταβέρνες και beach bar.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Είναι δεκάδες τα καφέ, τα μπαράκια και τα εστιατόρια στην πόλη του Πόρου, ενώ υπάρχουν και πολλές ενδιαφέρουσες ταβέρνες λίγο πιο έξω, στις παραλίες του νησιού. Να πάτε στο Oasis (2298022955), σερβίρει εξαιρετικό φαγητό και διαθέτει άψογο σέρβις, στο Steak With Me (2298023522) για ψητά αλλά και για την πολύ νόστιμη γαριδομακαρονάδα, στο Κανάλι beach bar (2298024771) που λειτουργεί και ως εστιατόριο, με πολύ καλό φαγητό σε value for money τιμές.

Πού να μείνεις

Εκατοντάδες οι επιλογές, κάποιες από αυτές εξαιρετικές και σε πολύ καλές τιμές. Προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Πόρου, η οποία έχει πληροφορίες για όλα τα καταλύματα, από τετράστερα και τριάστερα, μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια και Airbnb

Δημαρχείο (Τηλ. Κέντρο): 2298320500

Αστυνομικό Τμήμα: 2298022256

Λιμεναρχείο: 2298022274

Κέντρο Υγείας Γαλατά: 2298320300

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ