Ταξιδια

Κέρκυρα, η αγαπημένη του Σάκη Ρουβά

Οδήγησε από τον Βορρά στον Νότο, χωρίς να σκέφτεσαι την απόσταση. Η Κέρκυρα είναι γεμάτη «καβάτζες», πέρα από τις γνώστες της θάλασσες.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2011
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κέρκυρα του Σάκη Ρουβά
Η Κέρκυρα του Σάκη Ρουβά

Κέρκυρα: O Σάκης Ρουβάς γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Μεγάλωσα στον Ποταμό κι έμαθα από παιδί να νιώθω κοντά στη φύση πολύ πιο όμορφα απ’ το να είμαι στην πόλη. Αυτό το αίσθημα με ακολουθεί πάντα, χάρη στην Κέρκυρα. Όπου κι αν πας στο νησί, νιώθεις τη φύση κυρίαρχη. Αν έχεις χρόνο, γύρισέ το. Οδήγησε από τον Βορρά στον Νότο, χωρίς να σκέφτεσαι την απόσταση. Θα δεις παρθένα φύση ακόμα και ανάμεσα στα πιο τουριστικά μέρη.

Η Κέρκυρα είναι γεμάτη «καβάτζες», πέρα από τις γνώστες της θάλασσες. Δίπλα από τη Μυρτιώτισσα, μετά τα βραχάκια έχει τρομερά νερά. Στο τέρμα του Μαραθιά έχω ζήσει καλοκαιρινές στιγμές που κρατάω πάντα. Υπάρχουν συγκλονιστικές παραλίες μετά τους Περουλάδες. Πας με καραβάκι ή φουσκωτό και συναντάς τρεις παραλίες στη σειρά με άργιλο – κάνεις και φυσικό peeling αν θες! Θα είσαι τυχερός αν είναι απόγευμα: θα κάνεις ένα αξέχαστο μπάνιο γιατί ο ήλιος βουτάει κυριολεκτικά στη θάλασσα μπροστά σου κι εσύ «μπαίνεις» μέσα στο ηλιοβασίλεμα. Αγαπώ πολύ το Γιαλισκάρι και τον Μεγάλο Χορό στο νότιο μέρος του νησιού, αξίζει τον κόπο να πας μέχρι εκεί.

Ό,τι και αν σου αρέσει, στην Κέρκυρα θα το βρεις. Και θα το βρεις με χρώμα, μουσική, μυρωδιές, ενέργεια, ατμόσφαιρα και αρχοντιά. Είναι το νησί μου και είναι πάντα μέσα μου.

* Ο Σάκης Ρουβάς είναι τραγουδιστής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ