Wine & Spirits

3+1 σπιτικά cocktails ιδανικά για τον χειμώνα

Απολαυστικοί συνδυασμοί με ΜΕΤΑΧΑ

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3+1 σπιτικά cocktails ιδανικά για τον χειμώνα

3+1 cocktails με βάση το ΜΕΤΑΧΑ που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ή και να τα παραγγείλεις online

Τη μέρα που την Αθήνα κάλυψε το χιόνι, ξύπνησα νωρίς. Είδα τις χοντρές νιφάδες να μου χτυπούν το τζάμι και την ίδια στιγμή κατάλαβα ότι μου ήταν αδύνατον να τους αντισταθώ. Ντύθηκα ζεστά, και πήγα μια ωραία, παγωμένη βόλτα στους γύρω δρόμους. Γυρίζοντας σπίτι, ήμουν χαρούμενος. Παγωμένος, αλλά ευτυχής. Έλειπε μόνο ένα πράγμα για να ολοκληρώσει το παραμυθένιο σκηνικό: ένα καλό ποτό που θα ζέσταινε το μέσα μου. Ευτυχώς, είχα φροντίσει να προμηθευτώ ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Άνοιξα μια φιάλη METAXA και αναρωτήθηκα γιατί να μην μοιάζουν όλες οι χειμωνιάτικες μέρες σαν κι αυτή. Η κάτασπρη Αθήνα ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ζωή της καραντίνας. Κι αν ακόμα τα χιόνια έλιωσαν, ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, ούτε όμως και οι απολαύσεις του… Προβλέπονται αρκετές κρύες μέρες ακόμα μπροστά μας. Γιατί να μην τις υποδεχτούμε με 5 φανταστικά cocktails του χειμώνα;

ΜΕΤΑΧΑ Wild Cosmo
Cocktail από άλλο πλανήτη

200430_mx_feed_post.jpg

Υλικά:
50ml METAXA 12 Stars
40ml χυμός Cranberry
20ml χυμός lime
30ml Cointreau

Μέθοδος:

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και σερβίρουμε σε ποτήρι του Cosmopolitan.
  2. Γαρνίρουμε μια φλούδα πορτοκαλιού και απολαμβάνουμε.

Manhattan Bay
Ένα κλασικό cocktail μεταμορφώνεται

clipboard01.jpg

Υλικά:
50ml METAXA 7 Stars
25ml γλυκό Vermouth
3 ριξιές bitter πορτοκαλιού
3 ριξιές Angostura

Για το γαρνίρισμα:
Ξύσμα πορτοκαλιού

Μέθοδος

  1. Πριν αρχίσουμε την προετοιμασία έχουμε φροντίσει να βάλουμε το σέικερ και το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε στην κατάψυξη.
  2. Ρίχνουμε στο σέικερ το METAXA 7 Stars, το Vermouth, το bitter πορτοκαλιού και το Angostura.
  3. Ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε το περιεχόμενο στο ποτήρι.
  4. Γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Cocktails που φτάνουν ως την πόρτα σου

metaxa-passion_oz.jpg

Η αλήθεια είναι ότι η καραντίνα έφερε στην επιφάνεια μια ευρηματικότητα που δεν φανταζόμασταν καν… Πλέον μπορείς με ένα κλικ να παραγγείλεις όλα τα συστατικά για να φτιάξεις ένα cocktail επαγγελματικών προδιαγραφών στην άνεση του σπιτιού σου. Έτσι, στη γνωστή κάβα House of Wines θα βρεις δύο πακέτα για απολαυστικά cocktails με βάση το METAXA, μαζί με όλα τα συστατικά και τις οδηγίες που θα χρειαστείς. Μπορείς να τα δεις αναλυτικά και να τα παραγγείλεις εδώ κι εδώ.


Το μαγικό άγγιγμα του πορτοκαλιού

Αν δεν έχεις διάθεση να βρεις τον barman που κρύβεις μέσα σου, αλλά λαχταράς μια διαφορετική αίσθηση στο ποτό σου, έχουμε την πληροφορία που χρειάζεσαι… Δεν είναι κανένα μεγάλο μυστικό, απλώς μια φλούδα πορτοκαλιού. Σε άλλα ποτά παίζει το ρόλο γαρνιτούρας, στο ΜΕΤΑΧΑ όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο… Όταν η φλούδα του πορτοκαλιού αγγίξει αυτό το βελούδινο υγρό, απελευθερώνει όλα τα έλαια και τα αρώματά της μέσα στο ποτό, επηρεάζοντας τόσο τη γεύση, όσο και τη μυρωδιά. Φέρε το ποτήρι στο ύψος των χειλιών και γεύσου τη μαγεία του τρομερού αυτού εσπεριδοειδούς. Μια φλούδα είναι αρκετή.

Απολαύστε υπεύθυνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ