- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
By the glass, φθινόπωρο με κρασί και live jazz
Για τις Τετάρτες του Σεπτέμβρη έχουμε πρόταση…
Σεπτέμβρης, ο μήνας της επιστροφής. Γυρνάμε μαυρισμένοι, ανανεωμένοι και χαρούμενοι. Πανέτοιμοι για το γλυκό αθηναϊκό φθινόπωρο. Ώρα να ξαναβρούμε τους ανθρώπους που μας λείψανε, τις συνήθειές, τα στέκια μας. Η πόλη μας περιμένει και μοιάζει πιο όμορφη από ποτέ. Καιρός να την ανακαλύψεις από την αρχή.
Στην οδό Φιλελλήνων υπάρχει ένας ρώσικος ναός, χτισμένος τον 11ο αιώνα μ.Χ. Η Ρώσικη εκκλησία είναι από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Αθήνας και όμως συχνά μένει αφανής. Από αύριο όμως, 6/9 και για όλες τις Τετάρτες του Σεπτεμβρίου η πλατεία της γεμίζει με jazz μουσικές και τον ήχο ποτηριών που τσουγκρίζουν. Ένα από τα πιο όμορφα –και άκρως ενημερωμένα- wine bar της πόλης, το By the glass, βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία Ραλλούς Μάνου και μας προσκαλεί στις “Wine & Chill Jazz Wednesdays”, που ομορφαίνουν τα φθινοπωρινά απογεύματα με live jazz, υπέροχο κρασί και μαγική ατμόσφαιρα. Οι γευστικοί συνδυασμοί δεν θα λείπουν, ούτε και η καλή διάθεση. Να πάτε με χαμόγελα και να περάσετε καλά. Απαραίτητη η κράτηση.
Γ. Σουρή &Φιλελλήνων, Σύνταγμα, 210 3232560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.