- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το εστιατόριο Βασίλαινας είναι ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της πόλης. Το Κτήμα Κοκοτού ανήκει στα ιστορικά του Αττικού αμπελώνα. Τι γίνεται αν ενώσουμε τη γαστρονομία του ενός με τις ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες του άλλου;
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου τα κρασιά του κτήματος Κοκοτού παντρεύονται με το μενού του Ρενάτο Μεκόλι (σε συνεργασία με τον sommelier του εστιατορίου Γρηγόρη Μιχαήλο) και σε αυτό το… γάμο όλοι θέλουμε να πάμε.
Το μενού περιλαμβάνει σούπα από κολοκυθάκια με βασιλικό και αγριομάραθο με ψητή μαριναρισμένη γαρίδα (Σαββατιανό, Κοκοτού 2014), carpaccio μυλοκόπι με σος lime, λεμόνι και ginger (Τρεις τρεις παράδες, Κτήμα Κοκοτού 2014), φρέσκα χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με φρέσκα μανιτάρια τρούφα και φλέικς γραβιέρας (Barrel Ferment Chardonnay, Κτήμα Κοκοτού 2014), φιλέτο μοσχαρίσιο ψητό στη σχάρα με spring rolls λαχανικών, κρέμα μπρόκολο και σάλτσα από μοσχάρι (Κτήμα Κοκοτού, ερυθρό 2014) και φρουτοσαλάτα με ελαφρύ σιρόπι lemongrass, μέντα και lime (Ροζέ, Κτήμα Κοκοτού 2014). Τιμή: €35/άτομο.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.