Θεματα

Ποιος είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου;

Ανακατατάξεις στα βραβεία του βρετανικού περιοδικού Restaurant

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98931-197876.jpg

Τον καλύτερο σεφ του κόσμου ψήφισε και φέτος η διεθνής επιτροπή του διαγωνισμού «τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον Κόσμο» του περιοδικού Restaurant που χορηγούνται από το S. Pellegrino και Acqua Panna.

Ο κατάλογος ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στο Guild Hall στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής και ενώπιον της ελίτ του κέτερινγκ. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στους αδερφούς Roca από την Ισπανία, το δεύτερο στον Μ. Bottura από τη Μοδένα της Ιταλίας, ενώ η πτώση του Rene Redzepi στην τρίτη θέση και η άνοδος της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής στους δέκα πρώτους, ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Το βραβείο για τον καλύτερο σεφ ζαχαροπλαστικής δόθηκε στον αδελφό του Ferran Adria, Albert.

Ποιος, όμως, επιλέγει τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο; Χμμ. Έχουμε και λέμε: υπάρχει μία κριτική επιτροπή 972 ψηφοφόρων, σε 27 χώρες. Κάθε χώρα έχει 36 ψηφοφόρους και καθένας μπορεί να υποδείξει ως επτά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων τέσσερις στη χώρα του και τα τρία σε άλλες. Το 34% των ψηφοφόρων αποτελείται από σεφ και εστιάτορες, το 33% από δημοσιογράφους και το άλλο 33% από ταξιδιώτες με γνώσεις γκουρμέ κουζίνας. Και κάπως έτσι βγαίνει.

Φωτογραφία: Οι αδερφοί Roca

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ