- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στις σύγχρονες πόλεις η ζωή τρέχει με τόσο γρήγορους ρυθμούς που συχνά δεν την προλαβαίνεις. Είναι λογικό να μη βρίσκεις πάντα χρόνο για να μαγειρέψεις. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι (εκτός από τη μαμά σου) που φροντίζουν να τρως ποιοτικό φαγητό κάθε μέρα!
Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων που να προσφέρουν ποιοτικό και νόστιμο φαγητό. Στην Ελλάδα, όμως, ευτυχώς υπάρχει η L’Artigiano, εκεί όπου δημιουργούν με όρεξη και φαντασία πιάτα από τις πιο αγνές πρώτες ύλες. Και οι νοστιμιές αυτές είναι οι αγαπημένες μας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μην είναι, όταν πρόκειται για γνήσιες ιταλικές γεύσεις στις οποίες κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αντισταθεί;
Στην αυθεντική ιταλική κουζίνα της L’ Artigiano οι σεφ είναι πάντα Ιταλοί και έτσι ξέρουν από πρώτο χέρι όλα τα μυστικά. Οι τελευταίες τους δημιουργίες –τέσσερα καινούργια πιάτα ζυμαρικών σκέτη απόλαυση– μας άνοιξαν την όρεξη για (ακόμη) μία επίσκεψη στα εστιατόρια L’ Artigiano.
Φέτος, λοιπόν, υποδεχόμαστε την άνοιξη με Tortelloni Porcini γεμιστά με άγρια μανιτάρια πορτσίνι, πάστα τρούφας και αυθεντική παρμεζάνα, αρωματισμένα με ελαφριά κρέμα γάλακτος, Rigatoni Ricotta e Spinaci, με ολόφρεσκα μανιτάρια σαμπινιόν, γαρίδες, σκόρδο και φρέσκο βούτυρο, σβησμένα σε λευκό κρασί, Ravioli Ricotta e Spinaci, γεμιστά με σπανάκι και ρικότα, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο βούτυρο και αρωματικό φασκόμηλο καθώς και Linguine Prosciutto e Funghi, με αυθεντικό προσούτο τύπου San Daniele και μανιτάρια σαμπινιόν δεμένα με μία ελαφριά κρέμα γάλακτος.
Όλα αυτά τα ωραία έρχονται στο τραπέζι σου ολόφρεσκα και μοσχοβολιστά καθώς ετοιμάζονται με το που δίνεις την παραγγελία σου. Η L’ Artigiano άλλωστε, είναι από τις λίγες εταιρείες που ενθαρρύνει και επιθυμεί την παρουσία των πελατών της στα καταστήματά της για να διαπιστώσουν από κοντά την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία των πιάτων της: δύο από τα μυστικά της που τη διατηρούν σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις όλων όσων λατρεύουν την αυθεντική ιταλική κουζίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.