- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αν το φαγητό ήταν ποίημα, τα μυρωδικά θα ήταν οι λέξεις, το λάδι το χαρτί και η δική σου συγγραφική ικανότητα ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσεις. Ρίγανη, δυόσμος, δενδρολίβανο, δάφνη, μαντζουράνα και βασιλικός είναι τα πιο βασικά από ελληνικά βότανα και τόσο θαυματουργά που μεταμορφώνουν στη στιγμή ακόμα και το πιο απλό πιάτο.
Φυτρώνουν σε αφθονία στην ελληνική γη και μπορείς εύκολα να τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου. Αν όμως βαριέσαι τη διαδικασία, υπάρχει μία λύση για να τα φέρεις στην κουζίνα σου στην πιο αγνή τους μορφή. Η εταιρεία «Evonymon» παράγει ελληνικά αρωματικά βότανα, συλλεγμένα με το χέρι στην Πελοπόννησο και αποξηραμένα με φυσικό τρόπο. Μάλιστα, τόσο τα εκπληκτικά αυτά αρωματικά βότανα όσο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Apia» (ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, με αρώματα φρεσκοκομμένου χόρτου) της ίδιας εταιρείας, συστήνονται ανεπιφύλακτα από το γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, που τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα του.
Η σειρά με τα αρωματικά βότανα της Evonymon κυκλοφορεί σε κομψές και πρακτικές συσκευασίες, που διατηρούν αναλλοίωτα όλα τους τα αρώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το λάδι «Apia» έχει αρώματα φύλλου και καρπού ελιάς, ελαφριά γεύση και πινελιές εσπεριδοειδών. Συνοδεύει όλες τις συνταγές, αλλά κάνει ιδανικό ταίρι με λαχανικά, χόρτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Όλα τα προϊόντα της Evonymon μπορείς να τα βρεις στο Drakouliw meat open project και στο Provence στα νότια προάστια, αλλά και στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στο κέντρο της Αθήνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.