- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης μας ξεναγεί στην κουζίνα του Rodopou & Beyond
Στο εμβληματικό εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue οι πρώτες ύλες είναι το Α και το Ω
Ο Δημήτρης Γεωργιάδης, με χρόνια εμπειρίας σε gourmet κουζίνες και με αστείρευτη φαντασία, συνδυάζει δημιουργικά τη μεσογειακή κουζίνα με διεθνή πιάτα και γεύσεις.
Στην καρδιά ενός διεθνούς ξενοδοχείου όπως το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue, το εστιατόριο Rodopou & Beyond αποδεικνύει πως η ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι ταυτόχρονα αυθεντική και καινοτόμα. Με οδηγό τη μεσογειακή φιλοσοφία και επίκεντρο τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, η ομάδα πίσω από τη γαστρονομική αυτή εμπειρία πειραματίζεται με γνώση, σεβασμό και φαντασία. Στο τιμόνι της κουζίνας, ο Executive Chef Δημήτρης Γεωργιάδης αναλαμβάνει τον απαιτητικό ρόλο να γεφυρώσει τις γευστικές αναμνήσεις με τις προσδοκίες ενός διεθνούς κοινού και τα καταφέρνει περίτεχνα.
Πώς θα περιγράφατε την ταυτότητα της κουζίνας στο Rodopou & Beyond;
Η κουζίνα του Rodopou & Beyond χαρακτηρίζεται από µια µοναδική σύνθεση ελληνικής παραδοσιακής γαστρονοµίας και µοντέρνων τεχνικών παρασκευής. Εστιάζουµε στις παραδοσιακές γεύσεις, αλλά µε µια σύγχρονη και δηµιουργική προσέγγιση. Η µεσογειακή φιλοσοφία είναι ο πυρήνας της κουζίνας µας, καθώς αντλούµε έµπνευση από την πλούσια γαστρονοµική παράδοση της χώρας µας.
Τι ρόλο παίζουν οι πρώτες ύλες στη δηµιουργία των πιάτων σας;
Για εµάς οι πρώτες ύλες είναι το Α και το Ω. Στην Ελλάδα έχουµε τη µοναδική τύχη να διαθέτουµε εξαιρετικές πρώτες ύλες, είτε πρόκειται για τυριά, ψάρια, µέλια, µαρµελάδες ή λαχανικά. Επιλέγουµε πάντοτε φρέσκα, τοπικά προϊόντα και εργαζόµαστε µε συνεργάτες που µοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το πάθος για εξαιρετική ποιότητα.
Υπάρχει κάποιο signature πιάτο που θεωρείτε ότι ενσωµατώνει ιδανικά τη φιλοσοφία του εστιατορίου;
Ένα από τα signature πιάτα µας είναι η κροκέτα µουσακά. Συνδυάζει την ελληνική παράδοση µε τεχνικές που δίνουν µια νέα πνοή στην κλασική συνταγή. Άλλα πιάτα που ενσωµατώνουν τη φιλοσοφία µας είναι τα χειροποίητα τυροπιτάκια µε µαρµελάδα τριαντάφυλλο, που συνδυάζουν τη γλυκιά νοσταλγία µε τη σύγχρονη αισθητική, ή η τσουχτή Μάνης και τα γεµιστά, πιάτα µε βαθιά ελληνική ρίζα. Ο κόκορας µε χυλοπίτες είναι επίσης ένα πιάτο που µας ταξιδεύει µε την αυθεντικότητα και την ένταση της γεύσης και µας συνδέει µε την οικογενειακή παράδοση.
Πώς προσεγγίζετε τη δηµιουργία του µενού; Ποια στοιχεία θεωρείτε απαραίτητα;
Η δηµιουργία του µενού για εµάς είναι µια συνεχής διαδικασία που ξεκινά µε τον σεβασµό στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τη χρήση εποχιακών υλικών. Φροντίζουµε το µενού να προσαρµόζεται στις εποχές. Το καλοκαίρι το µενού µας είναι πιο ελαφρύ, µε φρέσκα υλικά και αρωµατικές γεύσεις, ενώ τον χειµώνα µετατρέπεται σε πιο έντονο και πλούσιο, µε σούπες, κρέατα και πιάτα που ζεσταίνουν και χορταίνουν.
Ο κατάλογος εστιάζει σε σύγχρονες ή παραδοσιακές γεύσεις; Ή υπάρχει ένας συνδυασµός των δύο;
Ο κατάλογός µας είναι το αποτέλεσµα µιας συνύπαρξης παραδοσιακών και σύγχρονων γεύσεων. Εστιάζουµε σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά προσπαθούµε να τις ανανεώσουµε µε µοντέρνες τεχνικές και δηµιουργικές παρασκευές. Η φιλοσοφία µας είναι να κρατάµε το πνεύµα της παράδοσης, προσφέροντας όµως κάτι νέο και φρέσκο στο πιάτο.
Πόσο διαφορετικό ή απαιτητικό είναι να αναλαµβάνει κανείς την κουζίνα ενός ξενοδοχείου όπως το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue;
Η κουζίνα ενός ξενοδοχείου όπως το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue είναι σίγουρα µια πρόκληση, καθώς απαιτεί την ικανοποίηση ενός διεθνούς κοινού µε διαφορετικές προσδοκίες και γαστρονοµικές παραδόσεις. Οι πελάτες µας είναι εξοικειωµένοι µε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και απαιτούν εξαιρετική ποιότητα σε καθηµερινή βάση. Η µεγάλη ποικιλία κουλτουρών και γευστικών προτιµήσεων καθιστά το έργο µας ακόµα πιο δύσκολο, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς πέραν της απαιτούµενης ποιότητας, η δηµιουργικότητα βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο.
Ποιες είναι οι µεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε αντιµετωπίσει µέχρι στιγµής στον ρόλο σας;
Η µεγαλύτερη πρόκληση στον ρόλο µου ως Executive Chef του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue είναι η ηγεσία µιας µεγάλης και δυναµικής οµάδας σε ένα περιβάλλον µε παγκόσµια εµβέλεια. Η οµάδα οφείλει να ανταποκρίνεται διαρκώς στις υψηλές προσδοκίες των επισκεπτών µας, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισµικά υπόβαθρα. Είναι δική µας ευθύνη να διασφαλίζουµε πως κάθε πιάτο που σερβίρεται αποτυπώνει την ποιότητα και τις αξίες που πρεσβεύει η φιλοσοφία της Hilton. Ακόµη, ιδιαίτερη πρόκληση αποτελεί το άνοιγµα και η ανάπτυξη του νέου εστιατορίου Rodopou & Beyond στο επερχόµενο Hilton Garden Inn Chania City, που θα ανοίξει τις πόρτες του το φθινόπωρο. Η µεταφορά της φιλοσοφίας µας σε µια νέα αγορά, όπως τα Χανιά –έναν τόπο µε ισχυρή γαστρονοµική ταυτότητα– απαιτεί στρατηγικό σχεδιασµό, ουσιαστική ενσωµάτωση των τοπικών προϊόντων και µια άρτια εκπαιδευµένη οµάδα. Για µένα, η πρόκληση δεν είναι µόνο να ανταποκρίνοµαι στις απαιτήσεις της θέσης µου, αλλά να δηµιουργώ τις προϋποθέσεις ώστε η οµάδα µου να βρίσκεται ένα βήµα µπροστά.
Πώς εξισορροπείτε τη δηµιουργικότητα µε τις ανάγκες ενός διεθνούς κοινού που συχνά φιλοξενεί ένα ξενοδοχείο αυτού του βεληνεκούς;
Η δηµιουργικότητα και η ικανοποίηση των αναγκών ενός διεθνούς κοινού δεν είναι αντίθετες έννοιες. Αντίθετα, το κοινό αυτό είναι συνήθως ανοιχτό σε καινούργιες γεύσεις και αναζητά γαστρονοµικές εκπλήξεις. Το ζητούµενο είναι να είµαστε ευαίσθητοι στις παραδόσεις των διάφορων πολιτισµών και να τους προσφέρουµε µια εµπειρία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, χωρίς όµως να θυσιάζεται η δηµιουργικότητα και η τοπικότητα των πιάτων µας.
Τι θέλετε να βιώνει ο επισκέπτης όταν κάθεται στο τραπέζι του Rodopou & Beyond;
Ο επισκέπτης μας πρέπει να νιώθει οικειότητα και ευχαρίστηση από τη στιγμή που εισέρχεται στον χώρο μας. Θέλουμε να απολαμβάνει το φαγητό του σε ένα περιβάλλον όπου η φιλοξενία είναι εξίσου σημαντική με την ποιότητα του φαγητού. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια γαστρονομική εμπειρία, που να ξεπερνά το φαγητό και να γίνεται μια ανάμνηση.
INFO
Λεωφ. Συγγρού 234, Καλλιθέα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.