- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Cacio e pepe: Πού θα φας την πιο νόστιμη μακαρονάδα
Όλοι μας έχουμε την τάση να εντυπωσιαζόμαστε από περίπλοκες γεύσεις και απαιτητικές συνταγές ξεχνώντας πως τις περισσότερες φορές η βαθιά νοστιμιά βρίσκεται σε ένα απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό. Πιάτο που δεν διαλέγουμε συχνά, αλλά ανήκει στα «εμβληματικά» της ιταλικής κουζίνας είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα μακαρονάδα Cacio e Pepe. Μια συνταγή απλή αλλά ιστορική, με αδιαπραγμάτευτα μόνο τρία υλικά: πεκορίνο ρομάνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σπαγγέτι (εντάξει, το θέλει και το βουτυράκι της…). Θα περιμέναμε πως ένα πιάτο σύμβολο σαν αυτό θα υπάρχει σε όλα τα ιταλικά εστιατόρια της πόλης μας, όμως, και προς έκπληξή μας, αυτό δεν συμβαίνει. Μετά από ενδελεχή όσο και πολύ… πεινασμένη έρευνα ψάξαμε και βρήκαμε πού σερβίρονται οι καλύτερες και σας τις αποκαλύπτουμε.
Ξεκινώντας από βόρεια, στο Giacomo θα πετύχεις την κλασικότερη εκδοχή της, αυτήν που θα σε μεταφέρει νοερά από τα στενά της Κηφισιάς σε αυτά της Ρώμης. Σωστή και «ακέραιη» στη συνταγή, με κρεμώδη υφή και απίστευτες πρώτες ύλες, βρήκαμε και στο Barolo στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί μάλιστα μπορείς να ψωνίσεις τα υλικά (το εστιατόριο διαθέτει και τμήμα deli με όλα τα καλούδια) για να πειραματιστείς και σπίτι σου. Κατεβαίνοντας προς το κέντρο, κάνουμε στάση στο Νέο Ψυχικό, γιατί στο Lolita’s έχουν αγκαλιάσει τη σοφιστικέ απλότητά της και την έχουν απλά απογειώσει.
Φτάνουμε στο Κολωνάκι και στο δημοφιλές wine bistro Brunello, όπου το pecorino romano παίζει μαζί και με ένα αγελαδινό τυρί, ενώ «γαρνίρεται» και με σταγόνες από λάδι λευκής τρούφας. Άλλο να στο λέμε και άλλο να το τρως – αν δεν πεινάς πολύ έχει και μικρή μερίδα, έτσι για τη γεύση… Δεν χρειάζεται όμως να επισκεφθείς μια κλασική trattoria ή ένα high-end εστιατόριο για να βιώσεις την απόλυτη «cacio e pepe εμπειρία». Στο Wine is fine, αν και Γάλλοι, είναι τολμηροί παίκτες στο θέμα, κρατούν την αυθεντικότητά της, την κάνουν λίγο πιο πιπεράτη και όξινη, και φυσικά την ταιριάζουν με υπέροχα κρασιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.