- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μια μοναδική βραδιά, δύο εξαιρετικοί σεφ στην κουζίνα της Σπονδής
Αφιερωμένη εξαιρετικά στους λάτρεις της γαστρονομίας
Σπονδή: 4 hands dinner από τους σεφ Γιώργο Κατάρα και Arnaud Bignon στις 10 Οκτωβρίου
Η Σπονδή είναι το εστιατόριο-τοπόσημο της υψηλής γαστρονομίας σε αυτή την πόλη. Ξεκίνησε να δέχεται (μαγεμένους) επισκέπτες στη κομψή σάλα της το 2002 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να βραβεύεται με αστέρια Michelin. Και όχι άδικα… Πολλές από τις τεχνοτροπίες ή τις ιδέες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες στις κουζίνες της fine αθηναϊκής εστίασης, ξεκίνησαν εδώ, σε αυτό το θρυλικό εστιατόριο του Παγκρατίου.
Η Σπονδή έχει προσφέρει όσο λίγα εστιατόρια στη γαστρονομία της Αθήνας και στο foodie κοινό της, και συνεχίζει να το κάνει όχι μόνο μέσα από το σταθερό a la carte μενού της, αλλά και μέσα από πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις που διοργανώνει κατά καιρούς. Μία τέτοια νόστιμη έκπληξη θα συμβεί και αυτή την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, όταν ο σεφ της Σπονδής Arnaud Bignon θα υποδεχτεί στην κουζίνα του τον σεφ Γιώργο Κατάρα που πριν λίγο καιρό κατέκτησε αστέρι Michelin για το εστιατόριό του Vanderveen στο Άμστερνταμ.
Ο Γιώργος Κατάρας υπήρξε σεφ του Hytra Restaurant & Bar και sous chef στο RIJKS του Άμστερνταμ (βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin), ενώ έχει επίσης θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef (όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.α.), και έχει κάνει το πέρασμά του από κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης όπως το περιλάλητο, και βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, Geranium της Κοπεγχάγης.
Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, λοιπόν, ο ταλαντούχος σεφ θα μαγειρέψει μαζί με τον επίσης σπουδαίο σεφ της Σπονδής Arnaud Bignon, οπότε αναμένονται γαστρονομικά μεγαλεία! Οι δυο τους θα συνδυάσουν τις τάσεις και τις επιρροές του καθενός για να παρουσιάσουν ένα «συλλεκτικό» μενού 8 σταδίων και πολλών εκπλήξεων, δίνοντας έμφαση στα κορυφαίας ποιότητας υλικά της εποχής και στον συνδυασμό των σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Η τιμή είναι 130€/ άτομο, τιμή που τη λες και value for money μια και όσοι παρευρεθούν σε αυτό το μοναδικό δείπνο είναι σίγουρο πως θα ζήσουν μία βραδιά αυθεντικής υψηλής γαστρονομίας. Ακολουθεί αναλυτικά το μενού:
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107564021, www.spondi.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.