Θεματα

Στο Leafy βρήκαμε τις πιο νόστιμες (και θρεπτικές!) σαλάτες

Απόδειξη πως οι σαλάτες δεν είναι καθόλου βαρετές

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Leafy

Το Leafy προσφέρει νόστιμες και υγιεινές επιλογές για όλους όσοι προσέχουν τη διατροφή τους

Το μυστικό το έμαθα από μία συνάδελφο. Για ολόκληρες εβδομάδες κάθε μέρα, την ίδια ακριβώς ώρα, στο γραφείο κατέφθανε ένα πακέτο delivery. Εκείνη αφού το παρελάμβανε, το άνοιγε με εμφανή αδημονία, και ύστερα έτρωγε βγάζοντας κάθε τόσο μικρούς ήχους απόλαυσης. Μία μέρα, δεν άντεξα και τη ρώτησα: «Μα πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μία σαλάτα;». Γέλασε. «Καταρχάς, αυτή εδώ δεν είναι μία συνηθισμένη σαλάτα – και σίγουρα δεν είναι η τυπική εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για τις σαλάτες». Δεν είπε περισσότερα, αλλά την επόμενη μέρα, την ώρα του μεσημεριανού, κατέφθασε και ένα δεύτερο πακέτο μαζί με το δικό της. Το ακούμπησε στο γραφείο μου με ένα κλείσιμο του ματιού.

Ανοίγοντάς το, ανακάλυψα ένα τεράστιο μπολ. Μέσα είχε σαλάτα, ναι, αλλά και μπέικον, κρουτόν σκόρδου, flakes γραβιέρας, τραγανές κοτομπουκιές, και ένα υπέροχο dressing. Ήταν, με διαφορά, η καλύτερη Caesar Salad που έχω φάει εδώ και καιρό. Έτσι έμαθα το Leafy. Και από τότε, δεν το αλλάζω.

Leafy
Leafy

Το Leafy ήρθε για να μας πείσει ότι μία θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά νόστιμη. Στο μενού του θα βρεις κυρίως σαλάτες, πάντα ολόφρεσκες, φτιαγμένες με αγνές πρώτες ύλες και χειροποίητα dressing, καθόλου συνηθισμένες. Στην ουσία πρόκειται για ολόκληρα γεύματα, γεμάτα βιταμίνες και όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το μεσημεριανό ή το light βραδινό σου γεύμα.

Μια ματιά στο μενού είναι αρκετή για να καταλάβεις δύο πράγματα: 1. οι επιλογές σου είναι πραγματικά δεκάδες και 2. Υπάρχουν προτάσεις για τους φανατικούς της healthy διατροφής, αλλά και για τους λιγότερο… μυημένους. Ο κατάλογος χωρίζεται σε signature salads (εδώ θα βρεις εξαιρετικά πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς), greek salads (για εσένα που πάντα παραγγέλνεις χωριάτικη), wellness salads (υγιεινές όσο και απίστευτα νόστιμες), pasta salads, και protein salads και bowls (σε αυτή την κατηγορία αναγράφονται και τα γραμμάρια πρωτεΐνης που έχει η κάθε σαλάτα - εδώ με τίποτα μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και την Orange & chicken salad με φιλέτο κοτόπουλο, φιλέτα πορτοκαλιού, φρέσκο κρεμμύδι, ρόδι, κροκάν αμυγδάλου και dressing βαλσαμικο).

Leafy

Μέχρι στιγμής, έχω δοκιμάσει (και λατρέψει) την Chicken quinoa salad (ανάμεικτη σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο, κινόα, καρύδια, ψημένα κομματάκια τορτίγιας, ντοματίνια και 5 spices dressing), την Beef tataki salad (ανάμεικτη σαλάτα με beef tataki, crispy onion, πιπεριές, ντοματίνια και χειροποίητο sriracha dressing), αλλά και το Chicken protein bowl (με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, μαριναρισμένο ρύζι, βραστό αυγό, μπρόκολο, ντοματίνια και σάλτσα μουστάρδας).

Εκτός από σαλάτες, στο Leafy θα βρεις και ολόφρεσκα wraps (δικό μου αγαπημένο το Smoked salmon wrap με καπνιστό σολομό, sticks αγγουριού, ψητά ντοματίνια, ρόκα και dressing από γιαούρτι και δυόσμο που τυλίγεται σε μία τρυφερή τορτίγια), διάφορες λιχουδιές με βάση το αυγό (όπως κρουασάν με ομελέτα ή πληθωρικά σάντουιτς), δροσιστικές φρουτοσαλάτες, φυσικούς χυμούς και δυναμωτικά smoothies.

Leafy

Όλα αυτά, έρχονται στην πόρτα σου με ένα κλικ μέσα από όλες τις γνωστές εφαρμογές online delivery αλλά και στο www.leafy.gr, ή αν το προτιμάς μπορείς να τα παραλάβεις και take away μέσα από τρεις, μέχρι στιγμής, διευθύνσεις στα Βόρεια και Νότια Προάστια, αλλά και στο κέντρο. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αναρωτηθείς τι θα φας, δοκίμασέ το – στοίχημα ότι θα γίνει το αγαπημένο σου;

Leafy
Take away: Παπανικολή 2, Χαλάνδρι
Take away: Αχιλλέως 65, Παλαιό Φάληρο
Take away: Καρέα 20, Μετς

www.leafy.gr, Fb: Leafy, Instagram: @leafy.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ