Θεματα

5 στάσεις για υγιεινό street food στην Αθήνα

Νοστιμιά στο χέρι χωρίς τύψεις

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
street1.jpg

Προσωπικά η ιδανική ημέρα εκτός δουλειάς και περιπάτου στην πόλη περιλαμβάνει παρέα που σε κάνει να γελάς, σακούλες με ψώνια, πονεμένες πατούσες από το πολύ περπάτημα και ένα λαχταριστό, μυρωδάτο, αμαρτωλό φαγητό στο χέρι. Το τελευταίο βέβαια μπορεί να το μετανιώσω αργότερα (μαζί με τις σακούλες με ψώνια).

Κι όμως το street food δεν είναι απαραίτητο να είναι απαγορευμένο σε περίπτωση που προσέχεις την διατροφή σου ή βασίζεσαι σε ένα πιο healthy τρόπο ζωής τον οποίο δεν θέλεις να χαλάσεις. Ολοένα και περισσότερα μαγαζιά στην Αθήνα προσθέτουν στο μενού τους πιο υγιεινές επιλογές με χαμηλότερες θερμίδες ενώ πλέον υπάρχουν μέρη που απευθύνονται σε όσους τρώνε προσεκτικά μεν αλλά εξίσου νόστιμα.

5 τέτοιες περιπτώσεις θα σου προτείνουμε σήμερα, σε περίπτωση που χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τα burger και τα παγωτά.

1. JOIN juice bars
join.jpg

Ένα μαγαζί στην καρδιά του κέντρου που σε περιμένει για να σε γεμίσει με θετική ενέργεια και υπέροχες γεύσεις μέσα σε φιλικό και νεανικό περιβάλλον. Εκτός από τεράστια ποικιλία χυμών και smoothies, το αγαπημένο μου στοιχείο στο JOIN είναι τα πεντανόστιμα energy bowls, άκρως χορταστικά, σε σωστό μέγεθος και instagrammable (ναι, κι αυτό παίζει ρόλο!). Για τους περίεργους τύπους που δεν τους αρέσουν τόσο οι γλυκές γεύσεις, υπάρχουν φοβερές σαλάτες και γενναιόδωρα σάντουιτς.

Ρόμβης 24, Αθήνα 

2. Healthy Harmony
healthyharmony.jpg


Απορρίπτοντας την «πλαστική», τυποποιημένη και συχνά υπερεπεξεργασμένη τροφή και ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης διαιτολογίας και την διεθνή πλέον τάση που θέλει τα φρέσκα φρούτα, τα δημητριακά και τα λαχανικά εποχής  να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών  διατροφικών αναγκών μας, το μαγαζί αυτό άνοιξε στον αγαπημένο μας Πειραιά με φρέσκες ιδέες για το πρωινό, το σνακ και το μεσημεριανό σου. Εμένα περισσότερο μου τράβηξαν την προσοχή τα γλυκά με χαμηλές θερμίδες, όπως μία καταπληκτική μηλόπιτα που κόζαρα τις προάλλες.

Πραξιτέλους 156-158, Κέντρο Πειραιά

3. Healthy Bites
healthy-bites-7.jpg


Το ανακάλυψα μία ημέρα που ήμουν από το πρωί στον δρόμο, είχε πλέον νυχτώσει, σκόπευα να ξενυχτίσω χορεύοντας και πεινούσα τόσο που είχα αρχίσει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να βάλω τα κλάματα. Δεν ήθελα όμως να φάω κάτι λιπαρό (γιατί το γνώριζα πως θα πιω πολλή σανγκρία στην συνέχεια) και κάπως έτσι η vegan φίλη μου με κατεύθυνε στο Healthy Bites όπου και καταβρόχθισα ένα μπιφτέκι λαχανικών. Γενικότερα εδώ θα βρεις ποιοτικό φαγητό που θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω, όμως με αρκετά «τσιμπημένες» τιμές εξαιτίας των βιολογικών πρώτων υλών.

Πανεπιστημίου 25, Ακαδημία

 

4. Mama Tiera
mama_tierra08_doctvgr_r-1190.jpg

Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων από κάθε γωνιά του πλανήτη σε περιμένει στο Mama Tiera με την υπογραφή του σεφ Polash Alam και βάση την vegetarian/vegan κουζίνα. Εγώ λάτρεψα τον μουσακά με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας και τα linguine με μανιτάρια ραγού. Για τους πιο fit της παρέας έχω επίσης να συστήνω την πρωτεϊνική σαλάτα και κυρίως την macrobiotic με γλυκοπατάτες και κινόα. Θέλω να αναστενάξω.

Ακαδημίας 84, Αθήνα

5. Oven Sesame

oven.jpg

Έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς σταθμούς για street food στο κέντρο και δικαίως διότι βασίζεται σε μία πρωτότυπη ιδέα, τελείως ελληνική και με πολλές healthy λύσεις. Μπορείς για παράδειγμα να γευθείς το κλασικό και αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης με γέμιση από σπιτικό μείγμα με φέτα Ελασσόνας, στραγγιστό γιαούρτι, παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά ή με χοιρινά strips ή φρεσκοψημένα κομμάτια από στήθος κοτόπουλο. Ενώ οι περισσότεροι το παίρνουνε τυλιγμένο και συνεχίζουν την βόλτα τους, εγώ προτείνω να αράξεις για λίγο στα ξύλινα σκαμπό και να απολαύσεις το vibe της πλατείας που είναι συνήθως γεμάτη με χαρούμενους ανθρώπους (προφανώς είναι χαρούμενοι επειδή τρώνε)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ