- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το λάχανο βοηθάει στην καλή υγεία του οργανισμού και ορίστε μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου.
Από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα λαχανικά, μπορεί να «σταθεί» μαζί με λάδι-λεμόνι (ή και ξίδι) μόνο του μέσα στη σαλατιέρα ενώ απογειώνεται σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία αν του προσθέσεις και καρότο, σέλερι, μαϊντανό, άνηθο ή ό,τι άλλο θες. Στα συν του ότι μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο. Το σημαντικότερο είναι πως κάνει πολύ καλό στην υγεία, διάβασε παρακάτω γιατί:
Βοηθάει στη δίαιτα
Μηδέν λιπαρά, ελάχιστες θερμίδες. Μια κούπα ωμό ψιλοκομμένο λάχανο έχει μόλις 22 θερμίδες, οπότε μπορείς να τρως γερές ποσότητες άφοβα, που θα σε αφήσουν και χορτασμένο.
Ρίχνει τη χοληστερίνη
Περιέχει φυτικές ίνες και φυτοστερόλες που λειτουργούν αποτρεπτικά στην απορρόφηση χοληστερίνης από το έντερο.
Περιέχει βιταμίνη C
Δυο κούπες ωμό λάχανο προσφέρουν έως και το 100% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού για βιταμίνη C.
Περιέχει β-καροτίνη
Η οποία στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α με σημαντικά οφέλη, όπως αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, θωράκιση της όρασης.
Περιέχει βιταμίνη Κ
Παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει τις ρυτίδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.