Θεματα

20 κολασμένες φωτογραφίες από τα πιο πληθωρικά παγωτά του κόσμου

Ζάχαρο με την πρώτη ματιά

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368748-762132.jpg
Veera Bianca

Μην πάει ο νους σου στο κακό. Αυτό δεν είναι ένα άρθρο για ντελικάτες γεύσεις παγωτών, ούτε για όμορφα σουλουπωμένα χωνάκια που τρώγονται με μια μπουκιά. Είναι Αύγουστος, είμαστε στην Αθήνα, έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε φωτογραφίες από γαλάζιες παραλίες να γεμίζουν το timeline και έχουμε δικαίωμα στην αμαρτία. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα άρθρο γεμάτο με τα πιο διαολεμένα παγωτά του κόσμου. Από αυτά που τα βλέπεις και παθαίνεις ζάχαρο. Εγγυημένα.

Παγωτό πάνω στο παγωτό, Jersey Jack Gelato, Como, Αυστραλία

Παγωτό πάνω στο παγωτό, Jersey Jack GelatoΠαγωτό πάνω στο παγωτό, Jersey Jack Gelato

Φαντάσου ένα τεράστιο χωνάκι, γεμάτο με την αγαπημένη σου γεύση. Εύκολο. Τώρα φαντάσου από πάνω μικρότερα χωνάκια βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα και γεμισμένα με ακόμη περισσότερο παγωτό. Και κάθε είδους μπισκότο.

Παγωτό σε χωνάκι βάφλας, Eggloo, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α

Παγωτό σε χωνάκι βάφλας, EgglooΠαγωτό σε χωνάκι βάφλας, EgglooΠαγωτό σε χωνάκι βάφλας, Eggloo

Η τέλεια φρεσκοψημένη βάφλα, βελούδινο παγωτό και περισσότερα toppings από όσα μπορείς να μετρήσεις. Καθόλου περίεργο που κατάκτησε το Instagram με συνοπτικές διαδικασίες. Ζηλεύεις και με μισείς; Έχω κάτι παρόμοιο σε ακτίνα εμβέλειας. Δοκίμασε το Buffala Gelato.

Πώς να πεθάνεις από milkshake, Black Tap, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α

 Black Tap, Νέα Υόρκη Black Tap, Νέα Υόρκη Black Tap, Νέα Υόρκη

To Black Tap είναι ουσιαστικά μπεργκεράδικο. Αυτό που το έκανε ωστόσο γνωστό σε όλο τον κόσμο είναι τα γιγαντιαίων διαστάσεων milkshakes του ή καλύτερα τα Crazy Shakes όπως θα τα βρεις στον κατάλογο. Για τους λιτοδίαιτους βγαίνουν και σε κανονικά μεγέθη, όμως το απόλυτο σουξέ είναι η XXXL έκδοση. Σερβίρονται με μαλλί της γριάς, ζαχαρωτά, γλειφιτζούρια, σοκολάτες, τούρτα, παγωτό σάντουιτς, ντόνατ ή με ένα ταψί μπισκότα στην κορυφή. Πάλι ζηλεύεις; Υποκατάστατο με λίγο κόπο εδώ.

Πόσο παγωτό αντέχεις; San Francisco Creamery Co, San Francisco, Η.Π.Α

The Kitchen SinkThe Kitchen Sink

Το “The Kitchen Sink” έχει 3 μπανάνες, 8 γεύσεις παγωτού της επιλογής σου, 8 διαφορετικά toppings, ατελείωτα κιλά σαντιγί, αμύγδαλα και κεράσια. Αν καταφέρεις να το αποτελειώσεις μέσα σε μία ώρα, έχεις δωρεάν παγωτό για όλο τον χρόνο.

Το παγωτό-ουρανοξύστης, Daily Chico, Τόκυο, Ιαπωνία

Daily Chico, ΤόκυοDaily Chico, Τόκυο

Παγωτό μηχανής σε χωνάκι. Οκτώ στρώσεις. Οκτώ διαφορετικές στρώσεις. Μην κάνεις ζαβολιές και παραγγείλεις 8 φορές την ίδια γεύση, δεν επιτρέπεται. Το πώς ισορροπεί είναι ένα θαύμα της μηχανικής. Ψέματα. Το αληθινό θαύμα της μηχανικής είναι…

…Το παγωτό που ξεπέρασε τον εαυτό του, Gelateria Zoldani, Forno di Zoldo, Ιταλία

Ο Dimitri Panciera κατάφερε να ισορροπήσει όχι μία, δύο ή οκτώ, αλλά 121 μπάλες παγωτού σε έναν κώνο που δεν ξεπερνούσε τα 9,5 εκ. σε διάμετρο. Φυσικά και έσπασε το ρεκόρ Guinness.

Το παγωτό που κρύβεται σε ντόνατ, B Sweet, Λος Άντζελες, Η.Π.Α

B Sweet, Λος ΆντζελεςB Sweet, Λος Άντζελες

Καυτό απ’ έξω, κόλαση από μέσα.  Διάλεξε τη γεύση που θέλεις και τα υπόλοιπα άστα στους ειδικούς. Δεν ξέρω πώς το βάζουν στην καυτή ζύμη. Λένε πάντως πως το καταφέρνουν.

Το κολασμένο παγωτό που δεν μπορείς να προφέρεις, Πράγα, Τσεχία

Trdelnik με παγωτόTrdelnik με παγωτό

To Trdelnik είναι παραδοσιακό γλυκό της Τσεχίας (αν και οι ρίζες του βρίσκονται στην Ουγγαρία). Φτιάχνεται από μαλακή ζύμη, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα και τρώγεται επιτόπου, καυτό. Στην Πράγα, όμως, σκέφτηκαν να αναβαθμίσουν την παραδοσιακή λιχουδιά σε… διαστροφή. Έτσι, γεμίζουν το trdelnik με παγωτό μηχανής, Nutella ή σαντιγί. Ναι, είναι εντελώς κολασμένο.

Το παγωτό που ήθελε να γίνει μπισκότο, Junked Food Co, Τορόντο, Καναδάς

Junked Food Co, ΤορόντοJunked Food Co, ΤορόντοJunked Food Co, Τορόντο

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, έχουν ένα θέμα με τα μπισκότα και συγκεκριμένα με τη ζύμη μπισκότων. Έτσι, το πιο φημισμένο τους επιδόρπιο είναι παγωτό με cookie dough. Ή απλά σκέτο cookie dough.

Παγωτό μηχανής για πάντα, Big Gay Ice Cream, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α

Big Gay Ice CreamBig Gay Ice Cream

Από τα αγαπημένα παγωτατζίδικα του μεγάλου μήλου, το Big Gay Ice Cream έχει μεγάλη παράδοση στο παγωτό μηχανής και στις ευφάνταστες επικαλύψεις. Πάταγο κάνει το Salty Pimp με παγωτό βανίλια, λιωμένη καραμέλα και αλάτι (το οποίο παρεμπιπτόντως βυθίζεται σε λιωμένη σοκολάτα).

Παγωτάκι κανείς;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ