- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μην πάει ο νους σου στο κακό. Αυτό δεν είναι ένα άρθρο για ντελικάτες γεύσεις παγωτών, ούτε για όμορφα σουλουπωμένα χωνάκια που τρώγονται με μια μπουκιά. Είναι Αύγουστος, είμαστε στην Αθήνα, έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε φωτογραφίες από γαλάζιες παραλίες να γεμίζουν το timeline και έχουμε δικαίωμα στην αμαρτία. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα άρθρο γεμάτο με τα πιο διαολεμένα παγωτά του κόσμου. Από αυτά που τα βλέπεις και παθαίνεις ζάχαρο. Εγγυημένα.
Παγωτό πάνω στο παγωτό, Jersey Jack Gelato, Como, Αυστραλία
Φαντάσου ένα τεράστιο χωνάκι, γεμάτο με την αγαπημένη σου γεύση. Εύκολο. Τώρα φαντάσου από πάνω μικρότερα χωνάκια βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα και γεμισμένα με ακόμη περισσότερο παγωτό. Και κάθε είδους μπισκότο.
Παγωτό σε χωνάκι βάφλας, Eggloo, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
Η τέλεια φρεσκοψημένη βάφλα, βελούδινο παγωτό και περισσότερα toppings από όσα μπορείς να μετρήσεις. Καθόλου περίεργο που κατάκτησε το Instagram με συνοπτικές διαδικασίες. Ζηλεύεις και με μισείς; Έχω κάτι παρόμοιο σε ακτίνα εμβέλειας. Δοκίμασε το Buffala Gelato.
Πώς να πεθάνεις από milkshake, Black Tap, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
To Black Tap είναι ουσιαστικά μπεργκεράδικο. Αυτό που το έκανε ωστόσο γνωστό σε όλο τον κόσμο είναι τα γιγαντιαίων διαστάσεων milkshakes του ή καλύτερα τα Crazy Shakes όπως θα τα βρεις στον κατάλογο. Για τους λιτοδίαιτους βγαίνουν και σε κανονικά μεγέθη, όμως το απόλυτο σουξέ είναι η XXXL έκδοση. Σερβίρονται με μαλλί της γριάς, ζαχαρωτά, γλειφιτζούρια, σοκολάτες, τούρτα, παγωτό σάντουιτς, ντόνατ ή με ένα ταψί μπισκότα στην κορυφή. Πάλι ζηλεύεις; Υποκατάστατο με λίγο κόπο εδώ.
Πόσο παγωτό αντέχεις; San Francisco Creamery Co, San Francisco, Η.Π.Α
Το “The Kitchen Sink” έχει 3 μπανάνες, 8 γεύσεις παγωτού της επιλογής σου, 8 διαφορετικά toppings, ατελείωτα κιλά σαντιγί, αμύγδαλα και κεράσια. Αν καταφέρεις να το αποτελειώσεις μέσα σε μία ώρα, έχεις δωρεάν παγωτό για όλο τον χρόνο.
Το παγωτό-ουρανοξύστης, Daily Chico, Τόκυο, Ιαπωνία
Παγωτό μηχανής σε χωνάκι. Οκτώ στρώσεις. Οκτώ διαφορετικές στρώσεις. Μην κάνεις ζαβολιές και παραγγείλεις 8 φορές την ίδια γεύση, δεν επιτρέπεται. Το πώς ισορροπεί είναι ένα θαύμα της μηχανικής. Ψέματα. Το αληθινό θαύμα της μηχανικής είναι…
…Το παγωτό που ξεπέρασε τον εαυτό του, Gelateria Zoldani, Forno di Zoldo, Ιταλία
Ο Dimitri Panciera κατάφερε να ισορροπήσει όχι μία, δύο ή οκτώ, αλλά 121 μπάλες παγωτού σε έναν κώνο που δεν ξεπερνούσε τα 9,5 εκ. σε διάμετρο. Φυσικά και έσπασε το ρεκόρ Guinness.
Το παγωτό που κρύβεται σε ντόνατ, B Sweet, Λος Άντζελες, Η.Π.Α
Καυτό απ’ έξω, κόλαση από μέσα. Διάλεξε τη γεύση που θέλεις και τα υπόλοιπα άστα στους ειδικούς. Δεν ξέρω πώς το βάζουν στην καυτή ζύμη. Λένε πάντως πως το καταφέρνουν.
Το κολασμένο παγωτό που δεν μπορείς να προφέρεις, Πράγα, Τσεχία
To Trdelnik είναι παραδοσιακό γλυκό της Τσεχίας (αν και οι ρίζες του βρίσκονται στην Ουγγαρία). Φτιάχνεται από μαλακή ζύμη, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα και τρώγεται επιτόπου, καυτό. Στην Πράγα, όμως, σκέφτηκαν να αναβαθμίσουν την παραδοσιακή λιχουδιά σε… διαστροφή. Έτσι, γεμίζουν το trdelnik με παγωτό μηχανής, Nutella ή σαντιγί. Ναι, είναι εντελώς κολασμένο.
Το παγωτό που ήθελε να γίνει μπισκότο, Junked Food Co, Τορόντο, Καναδάς
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, έχουν ένα θέμα με τα μπισκότα και συγκεκριμένα με τη ζύμη μπισκότων. Έτσι, το πιο φημισμένο τους επιδόρπιο είναι παγωτό με cookie dough. Ή απλά σκέτο cookie dough.
Παγωτό μηχανής για πάντα, Big Gay Ice Cream, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
Από τα αγαπημένα παγωτατζίδικα του μεγάλου μήλου, το Big Gay Ice Cream έχει μεγάλη παράδοση στο παγωτό μηχανής και στις ευφάνταστες επικαλύψεις. Πάταγο κάνει το Salty Pimp με παγωτό βανίλια, λιωμένη καραμέλα και αλάτι (το οποίο παρεμπιπτόντως βυθίζεται σε λιωμένη σοκολάτα).
Παγωτάκι κανείς;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.