- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κάπου στον κόσμο υπάρχει μια πισίνα γεμάτη με χρωματιστή τρούφα
Το Μουσείο του Παγωτού στις Η.Π.Α είναι ένας αλλόκοτα ζαχαρένιος κόσμος
Γιγάντιες γρανίτες λιώνουν αργά στο πάτωμα, χωνάκια παγωτού γεμίζουν μια ολόκληρη αίθουσα και η πισίνα με τον βατήρα είναι ξέχειλη με χρωματιστή τρούφα. Κάθε τόσο μια κοπέλα σου προσφέρει μια ανήκουστη γεύση παγωτού ή βρώσιμα μπαλόνια γεμάτα με ήλιο. Όχι, δεν πρόκειται για το όνειρο ενός παράλληλου κόσμου. Είναι απλά η καθημερινότητα στο Μουσείο του Παγωτού.
Το Museum of Ice Cream άνοιξε πρώτα στο Λος Άντζελες, έπειτα στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο. Το κοινό ξετρελαίνεται, τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα και τα παιδιά απλά γουρλώνουν τα μάτια τους. Πιθανότατα είναι το κατάλληλο μουσείο να φέρεις ένα παιδί 6 χρονών, όμως το Μουσείο του Παγωτού στοχεύει περισσότερο σε… εσένα.
«Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάθισες σε μια πισίνα και έπαιξες με αγνώστους; Ποτέ. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες τραμπάλα ή κούνια; Στοιχηματίζω ότι έχει περάσει λίγος καιρός. Στα αλήθεια αυτό που κάνουμε είναι να παίρνουμε αυτές τις ιδέες και να τις προσαρμόζουμε στην κλίμακα των μεγάλων», λέει η Mary Alice Franklin, συνιδρύτρια του μουσείου.
«Θυμάσαι αυτές τις τρελές ιδέες που είχες ως παιδί; Το Μουσείο του Παγωτού είναι το μέρος όπου οι ιδέες μεταμορφώνονται σε πραγματικές εμπειρίες. Ένα μέρος όπου οι γεύσεις είναι μυστήριο, τα toppings είναι παιχνίδια και η χρωματιστή τρούφα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.